Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi kutatás, kutatócsopor...

Egyetemi kutatás, kutatócsoportok?

Figyelt kérdés
Mik az egyetemi kutatásokhoz való csatlakozás előnyei és hátrányai. Kapnak érte a diákok fizetést, vagy önkéntes alapon megy? Kb. mennyi időt emészt fel? Saját tapasztalatokra, véleményekre is kíváncsi vagyok. Egyébként Természettudományi Karon tanulok.

2021. nov. 29. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapnak. A kutatóasszisztenst fizetik, mint közig. állás. Az egyetemi kutatómunka sokszor muszáj egy kurzus teljesítéséhez, sokszor meg lehet is jelentkezni. Utóbbi esetben azokat preferálják, akik tanulmányi kiemeltek vagy versenyezni akarnak a pályaművükkel (TDK), de lehet próbálkozni is, igazából az adott kutatástól függ.

Elsősorban azért fontos, hogy presztízst adjon. Mesterszakos jelentkezésnél, akadémiai pályán sokat számít, de van, hogy jól mutat a szakmai önéletrajzban is.

Én csináltam önkéntesen és muszájból is, utóbbi a szakdolgozatom volt. Hát, lehet megúszósra fogni, de alapvetően nem arra tervezték, hogy te mellette bármit csinálj. A tárgyaidat tudod vinni, de ilyenek, hogy munka meg bármi nagyobb volumenű, rendszeres dolog nem igazán fér bele. A kutatómunkák hossza a diákok számára szemeszterre szól általában, de egy kutatás éveken át is tarthat.

2021. nov. 29. 22:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!