Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudnátok tanácsot adni?

Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

15 éves korom óta szeretnék jogi egyetemre menni, mindig úgy gondoltam, hogy ez nekem való. Igazából csak maga a munka tetszett, abba sosem gondoltam bele, hogy mennyit kell tanulni hozzá. 10.-es koromban a történelem tanárom elkezdett felkészíteni az emelt töri érettségire, amit akkor nagyon élveztem, semmi gondom nem volt a tanulással.

A gondok 11. év vége felé kezdődtek, amikor kezdtem elveszíteni az összes motivációmat, a szüleim is kezdtek lebeszélni az egészről, látták, hogy ez nem nagyon megy nekem.

Most vagyok 12.-es és nagyon nehezen tanulok törit. A tanáromnál 11. év végén feleltem utoljára, azóta nem is beszélt semmit az emelt érettségiről, és teljesen úgy érzem, hogy csalódott bennem. Minden egyes nap gyomorgörcsöm van, amikor meglátom a folyosón, vagy ha valaki kiejti a száján a "történelem" szót. Ez már odáig fajult, hogy amikor rágondolok arra, hogy nekem emelt töri érettségit kell tennem ebben az évben, akkor legszívesebben hánynék és sírnék is egyszerre. Még egy lapáttal is rátesz a dologra, hogy pár tanár tudja mi szeretnék lenni, és amikor megtudják, hogy például a töri témazáróm négyes lett, akkor csalódottan néznek, és szinte leszidnak, amiért nem vagyok elég jó. A stressztől már nem tudok aludni, és folyamatosan csak ezen jár az eszem.

Arra gondoltam, hogy feladom az egészet, mert tudom, hogy nekem ez nem megy. Rengeteg munka van az ügyészen kívül, ami lehet hogy még tetszene is. Emelt érettségit pedig tudnék tenni a szakmai tárgyból (ügyvitelből), amit az iskolában tanulok. Félig igazából már elengedtem az egészet. Egyedül attól félek, hogy megbánom később, valamint a történelem tanáromtól, aki a szabadidejét felhasználva tanított, teljesen ingyen.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2021. nov. 24. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:
nálunk sokan fizetősen mentek (jóval alacsonyabb a pont), még a jobb tanulók is, így nem izgultak, utána aki jól tanult át került államira:)
2021. nov. 25. 02:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos az a gond, hogy se nekem, se a családomnak nincs annyi pénze, hogy ki tudjuk fizetni a jogi egyetem költségeit, ha fizetősre megyek. :(
2021. nov. 25. 06:30
 3/4 anonim ***** válasza:
diákhitelt vettek fel, de nem tudom:/
2021. nov. 25. 07:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem fogod magad jobban érezni tőle, de szrd le, életed folyamán nem hiszem, hogy még egyszer találkozni fogsz a tanárral, nyugodtan csináld azt ami neked tetszik.

Esetleg vegyél egy olyan könyvet ami az emelt törire készít fel, ne csak a tankönyveket nézd mert úgy rengetegnek tűnik.

Bár azt megjegyezném, hogy elvileg a töri emelt a "legkönnyebb" emelt a nyelvi érettségi mellett.

2021. nov. 25. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!