32 évesen programozó?
Gépészmérnök BSc-t végeztem, lassan 10 éve vagyok a szakmában, mint géptervező. Arra kellett rájönnöm, hogy nevetségesek a fizetések. Ha az ember nem akar túl sok projektmenedzsmenttel nyűglődni, jó ha megkap nettó 450-et 10 év tapasztalattal. Ehhez képest egy majdnem pályakezdő is megkap 350-et.
3 lehetőséget látok:
1) Maradok a szakmában, de maszekolok. A pénz átlagban jobb, rugalmasabb, kevesebbet is kell dolgozni, de azért ez egy bizonytalan kenyérkereset
2) Külföld, olyan helyen, ahol elég az angol nyelvtudás
3) Pályaelhagyó leszek és megtanulok programozni
Elsősorban ez utóbbiban kérném a véleményeteket.
Alap szintet tudok programozni, értem a logikáját, amúgy is kockának tartom magam, az agyam is szerintem meg van hozzá.
Kérdés, hogy nem vagyok már ehhez öreg 32 évesen, hogy belevágjak?
Illetve pontosan mit javasoltok, ti hogy kezdenének neki, ha a helyemben lennétek?
Tanfolyam, programtervező MSc valahol levelezőn, vagy keressek céget, ahol hajlandóak esetleg tanítani (bár szerintem ilyen nem nagyon van)?
Megéri? Mit javasoltok?
Csak a pénzért? Felejtős. De komolyan. Ez qrvaság ezen a szinten és kiégsz benne a faszba, ha csak úgy átmenekülsz egy random szakmába, amiről azt hiszed, hogy arany tojást tojó tyúk lesz.
Tanulni nem vagy öreg, de valószínűleg PLC és hasonló területen lennél keresett elsősorban, nem ott, ahol nulláról indulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!