Emelt angollal két legyet üthetek egy csapásra a HHK-n?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Végzős diák vagyok, egy romániai magyar iskolában, ahol egyetlen érettségim sem számít emeltnek. Viszont kötelező már egy emelttel rendelkezni és az NKE-n még az angol B2-es nyelvvizsgát vagy ehhez egyenrangú okiratot követel, így azt gondoltam, hogy angolból leteszem az emeltszintű érettségit, így két legyet ütök egy csapásra. Ez így megvalósítható? Hiszen azt olvastam eduline-n, hogy csak olyan képzésekre kötelező az adott tantárgyból az emelt ahol úgy írja, hogy pl: történelem (e)-jogon. A HHK-n a katonai vezető szakon ilyet nem láttam, valóban jól logikázom-e?2021. nov. 9. 21:48
1/6 anonim válasza:
Kemény csajszi vagy kittikém! Sok sikert az NKE-n :P
Nem tudom, de kívánom h sikerüljön. Csörögj oda az egyetemre és megmondják :P
2/6 anonim válasza:
Ha az emelt angol elfogadható felvételi tárgyként ,akkor azzal meg van az egy emelt. Ha nem, de az emelt 60%-nál magasabb, akkor nyelvvizsgának is minősül.
3/6 anonim válasza:
Az emelt angolt nem számíthatod be emeltként és nyelvvizsgaként is, azt fogják számítani amire több pontot kapsz, ez ebben az esetben az emelt. Tudom, mert nekem is kellett csinálnom még egy nyelvvizsgát emiatt.
4/6 anonim válasza:
De ha Romániában érettségizel Román Nyelv és Irodalomból, akkor lehet, h azt be tudod számítani nyelvvizsgának. Nézz utána!
5/6 anonim válasza:
Matek, magyar és töri emeltet fogadnak el
6/6 anonim válasza:
Kötelezően kell 1 emelt tárgy. A felvi.hu-n tudod megnézni pontosan miket fogadnak el, de az előttem válaszoló jól írta. Matek, Magyar, Történelemet elfogadnak, de ezek mellett testnevelést is. A nyelvvizsgának pedig nagyon nézz utána, mert én speciel úgy tudom hogy szak függően változhat milyen nyelvet kérnek. Van ahova bármilyen B2 Komplex nyelvvizsga jó, de van ahol CSAK angol vagy német nyelvet fogadnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!