Az emelt előrehozott angol érettségim pocsékul sikerult, májusban mikor minden másból is érettségizem írhatok középszintű angolt? van ennek valami jogi akadálya?
Figyelt kérdés
köszönöm ha segítesz2021. nov. 4. 16:22
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy emelt után már nem lehet közepet írni, csak fordítva. Tehát közép után szintemelőt lehet írni, de szerintem "szintcsökkentő"nincs
2/7 anonim válasza:
Ha sikertelen lett az előrehozott érettségid,akkor van lehetőséged javító vizsgára májusban középszintűre.
De ha csak szimplán gyengébb
lett,mint amit szerettél volna,de nem lett sikertelen(tehát 2-es,3-as),azt abban az estben sajnos nem tudom.
3/7 A kérdező kommentje:
jajj igen ezt fontos tudni, hogy (szerencsére) nem az a helyzet hogy buknék hanem hogy valószínűleg nem 80% hanem 55-60% körül lesz :(
2021. nov. 4. 17:08
4/7 anonim válasza:
Szerintem (de csak szerintem!) újra írhatod majd májusban.
Ha viszont nem,jövő ősszel már biztos,hogy igen.
5/7 anonim válasza:
Ha még nem volt szóbeli,akkor ne menj be rá és akkor érvénytelen az érettségid, mehetsz akár újra emeltezni is így.
6/7 anonim válasza:
Emelt után nem írhatsz középszintet. Vagy azt teszed, amit 5-ös írt, hogy nem mész be szóbelizni és akkor érvénytelen (elégtelen) és májusban kezdheted a középszintet. Vagy ősszel tehetsz újat közepet, emeltet gyaránt, de az már fizetős.
Ha lesz 60 %, az nem olyan rossz; 45-től jár az 50 pont, 60-tól megkapod a nyelvvizsgát, ha még nincs.
Tudom, hogy nehéz, de döntened neked kell. Sok sikert hozzá!
7/7 A kérdező kommentje:
hálásan köszönöm a sok segítséget! valóban nehéz döntés, azt hittem ez kb olyan lesz mint a b2 nyelvvizsga, de számomra sokkal nehezebb volt. Betekintés után már többet tudok, utána döntök. Mégegyszer nagyon köszönöm!
2021. nov. 7. 10:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!