Sikerült időben leadnom a szakdolgozatom. Hogyan ne legyek ideges miatta?
Azt hittem, megkönnyebülök majd, ha végre leadom. De nem... Ma éjjel van a leadási határidő. Tegnap este leadtam. Átneztem és nagyjából elégedett vagyok vele. Sajnos nagyon kritikus tudok lenni a saját munkáimmal kapcsolatban. Folyamatosan azon jár az agyam, hogy hol vannak a gyenge pontjait a dolgozatnak, meg a hibák.
Nagy nehezen megálltam, hogy ne olvassam át újra (amúgy is dolgozom ma). De tiszta ideg vagyok miatta. Mások hogyan kezelik ilyenkort az idegességet?
én is full ideg voltam, ami rosszat tett, mert nem tudtam teljes erőbedobással készülni az államvizsgára.
végül 4-es lett a szakdogám.
azt tanácsolom, mindenképp engedd el, tanulj, mint állat, nekem ezen múlt a kitűnő diplomám, holott az egyetemi súlyozott tanulmányi átlagom végig
4,76 és 4,99 között volt.
az államvizsgám 4 és 5 lett, kétrészes volt.
szval eléggé kikészültem, h. csak 4 lett a diplomám, egyébként így is magas diplomaátlaggal: 4,42. (4,51-től ötös).
Csak az ideges, aki nem tud semmit vagy önbizalomhiányos.
Keress fel egy pszichológust.
4-5
az önbizalomhiány nem szégyen, de ez az arrogancia és nagyképűség, ami átjön a soraidból, sokkal inkább kínos rád nézve.
Köszönöm a válaszokat!
Már lehiggadtam. Kissé besokaltam az elmúlt két hét miatt. Hajnalban ezzel a témaval keltem, éjszaka ezzel feküdtem. Nem kell tökéletesnek lennie.
Próbálok a maradék számonkérésre koncentrálni (vizsga, szakdolgozatvédés).
4-es, igen, önbizalomhiányos vagyok. Minnél többet foglalkozok egy témával, annál inkább azt érzem, hogy keveset tudok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!