Mit tegyek ebben az esetben? (Bővebben lent)
Lehúztam 4 évet egy mérnöki képzésen és eddig hellyel közzel jól ment és teljesítettem a tárgyak 80%-át.
Sajnos a pandémia alatt a mentális egészségem teljesen összeomlott.
Idegösszeomlások, depresszió és öngyilkos gondolatok ami miatt már járok terápiára.
Nem tudom befejezni az egyetemet, egyszerűen nincs erőm koncentrálni.
Nyáron beakartam hozni lemaradást és hiába olvastam a jegyzeteket nem maradt meg semmi. A bevezető témakört 4-szer olvastam újra és még így sem ragadt meg semmi.
2-3 évvel ezelőtt ez semmiség lett volna.
Régebben is voltam már depressziós így jobban tudatában vagyok az állapotomnak.
Nem engedhetem meg hogy passzív félévre menjek, kell a diploma mert kicsúszok a képzési időből is ill. kell munka.
Plusz még rossz érzés látni hogy lassan már mindenki más lediplomázott csak én nem

Másokkal ne foglalkozz.
Passziválj, pihend ki magad, és ha úgy érzed, hogy már menne, akkor folytatod.
Ha esetleg nem sikerülne, akkor sem dől össze a világ. Talán a pihenésre szánt fél-1 évben rájössz, hogy mi is érdekelne igazán, és azt el tudod kezdeni tanulni.

Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom, a 2020-as év még egészen jól ment. Még ösztöndíjat is szereztem.
Csak nem tudom, én pont az az ember vagyok akinek jó ha közösségben van mert különben az agyam túlgondol mindent.
Még ezt a félévet meg kellene csinálnom és utána egyenesebb út lenne a diplomáig. Csak szar ez az állapot a memóriámmal meg a motiválatlanságammal is. Ezen kívül folyamatosan beteg vagyok és még híztam is. Szóval káosz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!