Meddig vállalhatok diákmunkát, ha már lediplomáztam?
Figyelt kérdés
Most júniusban tettem le a záróvizsgát, tehát már nem járok egyetemre.
Úgy tudom, hogy a diákmunkánál igazolni kell a hallgatói státuszt, ami nekem nyilván már nincsen, viszont ennek igazolására elfogadják a diákigazolványt is ami meg márciusig még érvényes... Vagy a diákigazolvány csak a tömegközlekedési kedvezményre érvényes ebben az esetben, diákmunkára nem vagy hogy van ez? :D
2021. okt. 21. 16:08
1/4 anonim válasza:
Ha megszűnt a jogviszonyod, akkor a munkáltatónak adóznia kell utánad, mert eddig a suli adózott helyetted. Tehát már nem vehet fel diákmunkásként. (azért szeretik a diákmunkásokat, mert nem kell adózni utánuk) Nem a diákigazolványhoz kötődik, hanem a jogviszony megszűnéséhez.
2/4 anonim válasza:
Akkor már nem vállalhatsz, mert megszűnt a jogviszonyod. Már nem vagy diák.
3/4 anonim válasza:
A diákigazolvány csak október 31-ig érvényes, mivel a hátuljára nem kapod meg a matricát a 21/22-es tanévre a hallgatói jogviszony hiányában.
4/4 anonim válasza:
#3 nem igaz, meghoszabbították márciusig gondolom azért, mert az egyetemi diákigazolványok még mindig nem jöttek meg, és nem sok esélyt látok rá, hogy megkapjuk őket október végéig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!