Meddig lehet felvenni az SZTE-sek bérletét és a diákig. Matricát a TIK-ben?
Beteg vagyok ezért a héten nem tudtam felvenni a bérletet és a matricát. Jövőhéten sem terveztem még utazást Szegedre, csak ha nagyon muszáj. Segítenétek, hogy meddig lehet felvenni?
Előre is köszönöm!
Minden amit tudni kell:-->
Utazási jogosultságok az év elején 2010.08.27.
Az új szemeszterbérlet átvételéig az SZTE hallgatói az alábbi módokon történő igazolással jogosan vehetik igénybe a város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési szolgáltatását:
1. Felsőbb éves hallgatók:
A már meglévő, SZTE-s hallgatói jogviszonyt igazoló, érvényes diákigazolvány*, 2010. augusztus 25 - szeptember 24. időszakban szemeszter bérletjegy nélkül(!) is elfogadható.
2010. szeptember 25. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát - a tulajdonos személyazonosságát - hivatott igazolni.
Az *érvényes diákigazolvány kifejezés ebben a helyzetben és időszakban a következőt jelenti:
- a 2010/2011. tanév első félévére érvényesített diákigazolvány vagy a felsőbb éves hallgatók esetében a 2009/2010. tanév második félévére érvényes matricával ellátott, de esetlegesen a 2010/2011. év első félévére még nem érvényesített diákigazolvány
2. Első éves hallgatók:
A számukra megküldött „Gólyabérlet” felmutatásával – még érvényes egyetemi diákigazolvány, és szemeszter bérlet nélkül is - de a személyazonosság és a gólyabérlet tulajdonjogának igazolásával (megfelelően kitöltött Gólyabérlet) is jogosultak az utazásra a 2010. augusztus 25 – szeptember 24. közötti időszakban.
A tavaly bevezetett gólyabérlettel a korábbi években elfogadott iskolalátogatási igazolás, vagy hiteles aláírással, bélyegzővel ellátott diákigazolvány igénylőlap, illetve az Egyetem által utólagosan, hivatalosan leigazolt bemondásos jogosultság került „kiváltásra” ! >> Ezen dokumentumok így utazásra már nem jogosítanak!
Forrás: SZTE HSZI
Akkor 24-ig ugye?
Na akkor megnyugodtam! Mert rémhírként azt kaptam, hogy 12-ig. Huuu...köszönöm szépen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!