Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Államvizsga előtt állok, de...

Államvizsga előtt állok, de rájöttem, hogy nem ezt szeretném csinálni. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Amikor felvételiztem, akkor még nem volt semmi elképzelésem/jövőképem, ezért "csak úgy" jelöltem meg az egyetemet, és kerültem ide. Most nagy a nyomás rajtam, mert körülöttem mindenki elvárja tőlem, hogy a szakmában helyezkedjek el, de én nem akarom ezt csinálni, ugyanakkor félek mások (főleg a családom) bírálatától, hogy ítélkeznének felettem a döntésem miatt - amit egyébként jogosan tennének, mert ennek költségeit ők állták.

Az egyetemi éveim alatt egyre jobban elkezdett érdekelni az egészségügy (illetve annak egy ágazata), és úgy érzem, hogy ez az, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.

5 éves képzést végeztem, így már lassan a húszas éveim közepén járok, ezért tudom, hogy már késő lenne elkezdeni az orvosit, tekintettel arra, hogy azt csak nappali tagozaton lehet csinálni, így még minimum 6 évig nem lenne önálló keresetem, életem. Továbbá az sem biztos, hogy egyáltalán képes lennék elvégezni az egyetemet. Ennek ellenére azt érzem, hogy örökre bánni fogom, hogy így alakult, és soha nem leszek boldog majd a hivatásomban.

2021. okt. 15. 20:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Hát ha 5 év kellett, hogy rájöjj, lehet ez is csak egy fellángolás. Azért az orvosláshoz a biológiát kell szeretni teljes szívvel lélekkel. Plusz 6 év az alap doktori, utána még van a specializálódás. Ha a jogász ment, lehet ez is menne, de azért kémiai egyenletek végtelen tárházát tanulni. Valjuk be akinek affinitása van ilyenhez az gyerek korban megmutatkozik.
2021. nov. 22. 09:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!