Egyetem: Ha nem követem a mintatantervet levehetnek államiról?
Röviden tömören: Nem járok be Angolra, jövőre újra fel kell venni, elvehetik emiatt az államit?
Átlag és a 18kredit/félév simán meg lesz, csak a tantervtől térek el.
a 18 kredit/félév nagyon sovány. Ezzel nem lehet időben befejezni, ha ezt a tempót tartod.
Ha csak most 1 félév ilyen, belefér. Nem ideális, de ki lehet küszöbölni, be lehet hozni. Volt nekem 60+ kredites félévem is.
Amire figyelj, hogy olyan tárgyat ne hagyj el, amire épül más!
"Volt nekem 60+ kredites félévem is."
Azt mégis hogy a francba csináltad? Mert tudtommal limitálva van. Én legalábbis nem tudtam anno 40 kreditnél többet felvenni, pedig akkor 6 félév helyett 5 félév alatt végezhettem volna.
1/4: az a minimum, előző félévben 38 volt, most sajnos csak 27 ez fogok teljesíteni, de azokat remélhetőleg 3,7-4,1 körüli súlyozott átlaggal.
2/3: Ezen kívül teljes mértékben követem.
3/4: szakangol II, 3 kredit, nem épül.
Köszi a válaszokat
"Azt mégis hogy a francba csináltad? Mert tudtommal limitálva van. Én legalábbis nem tudtam anno 40 kreditnél többet felvenni, pedig akkor 6 félév helyett 5 félév alatt végezhettem volna."
Senki nem mondta, hogy nem lehet, én meg felvettem őket. Nem volt benne csak 1 szabvál, a többi mind adott félév tárgya volt. Összekeveredtek/csúsztak a különböző képzési idők. Én teljes képzésen vagyok, de a két választott terület tárgyai közül az egyik röidített 5féléves, a másik pedig kiegészítő (2 féléves) képzésben fut. Nekem kell igazodnom hozzájuk, és így a szakmai tárgyak 6 félév helyett az egyikben 3, a másikban 2 félévbe tömörödtek.
Szóval így történt. Talán 2 tárgy volt, amit nem tudtam felvenni (meg sem jelent a neptunban), szóltam a TO-nak és felvették helyettem.
Nem két szak, csak amolyan "szakosodás", de az való igaz, kétfelé.
Mondjuk a másodikon rektori engedéllyel vagyok (mert az csak diplomásoknak indult kiegészítő képzés), szóval persze ez is nyilván benne van, hogy ilyenkor kb mindent lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!