Középszintű érettségi mennyire nehéz? Előző évek tapasztalatai?
Szerintem kifejezetten könnyű:D
Nézzük sorban:)
1. magyar: Első része szövegértés, amihez nem kell semmi tárgyi tudás. Második része fogalmazás, amihez szintén nem kell sok mindent tudni, főleg, ha az érvelést választod. 3 oldalt nem nehéz összerizsázni. Helyesírással sem lehet sok gond, hisz lehet szótárt használni.
2. matek: Első részhez szinte csak józan paraszti és, második részhez meg pluszban egy kis gyakorlás is kell.
3. nyelv: Ha van legalább egy középfokú nyelvvizsgád, akkor gyerekjáték az egész.
4. töri: Ha tudsz forrást elemezni, meg használni az atlaszt, szintén nem okozhat gondot. Az esszékhez azért nem árt a fontosabb részeket átnézni/megtanulni.
A választott tárgynak meg olyat érdemes választani, ami megy.
A szóbelikre meg megadják a tételeket, nincs más dolgod, mint megtanulni.
az én tapasztalataim:
magyar, biosz vicc. színte már megalázóan egyszerű. aki csak úgy bemegy az utcáról, az is szerez min 3ast, aki iskolába is járt, annak kötelező a 80%.
töri, kémia simán könnyű
matek: hát, 5ösre azért már kell tudás is, de 4esig sima.
2 éve érettségiztem. természetesen mind a középszintűre értendő.
A fenti tippek is jók, de sokkal fontosabb, hogy jóban legyél a tanárral, és tanulj az óráira, vagy legalábbis azt a látszatot keltsd, hogy tepersz.
Nálunk, de gondolom máshol is úgy volt, hogy akik szétnyalták a tanár seggét, azoknak baromira felhúzta, míg akik leszarták, de képességükből adódóan jól írták volna meg, mint pl. én, és még pár osztálytársam, nekünk lehúzta, így volt, hogy a hülyébb tanuló 20%-al jobbat kapott, mint aki értelmesebb.
Nekem a törivel volt ez, hogy lehúzta a tanár. Végigbeszéltem a 15 percet, csak levegővételekre álltam meg, végén mondja a tanár unott fejjel, hogy köszönöm, és 48 pontot adott a 60-ból. Másnak meg végig kérdezgetett, segített, és megadta az 56-57 pontos szóbelit. Fogalmazásoknál ugyanez volt.
Szóval a lényeg, hogy most nyalj be csontig a tanárnak, és nem lesz gond. Én májusba elmegyek újraérettségizni töriből, természetesen egy másik suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!