Elintèzhető mèg?

Figyelt kérdés

Az unokatesóm már kijárata a 12 osztályt, de nem lett érettségije, mert megbukott matekból.

Egy hete észre vettem rajta hogy lehet diszkalkúliás, egy egyszerűbb matek feladatot ami tényleg általános iskolás feladat nem tudta megcsinálni, több jel azt mutatja hogy a gyanúm valóban igaz és hogy tényleg diszkalkúliás. Csak a szülei gyerekként nem vették észre,(nem nagyon törődtek vele) épp hogy átment matekból minden èven.

2 kérdésem is lenne.

Hogyan kell elintèzni ezt?

(aki már járatos ebben)

Ès ha így intézi el a papírt,meglehet mèg az èrettsègije? (nincs meg az érettségi, mert nincs meg a matek)

Köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 7. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Helyi Nevelési Tanácsadót kell keresni ő tud erre választ adni.
2021. okt. 7. 22:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha meglesz a papyr, akkor kell választania egy 5. tárgyat a matek helyett, amiből érettségizik, mivel ez a szabály, 5 tárgyból kell sikeres érettségi vizsga az érettségi bizonyítványhoz.

Egyébként valószínűtlen a diszkalkúlia, ha minden évben átment 2-essel. Aki diszkalkúliás (olyan mértékben, hogy felmentsék), annál általában 4. osztályig felfedezik ezt (nem szülők, hanem a tanítónő) mert egyszerűen nem képes osztani és szorozni.

2021. okt. 7. 23:19
 3/3 A kérdező kommentje:

1/ köszönöm

2/ Köszi a válaszod. Sajnos nem figyeltek oda rá, és szerintem jó indulatból engedtèk át, és pont ma mesélte nekem hogy folyamatosan puskazott és így is ketteseket írt...

Megkerdeztem menyi 4x9 azt mondta 72.......szóval egyire súlyos. A szülei nem figyeltek oda rá hogy tanul és sajnos eddig húzódott... Matek érettségin meg ugye nem lehet puskázni és meg is lett az eredménye... Minden másból átment kivéve a matekot. Kitöltettem vele egy ilyen online tesztet és az is azt jelezte hogy valóban az. Ismerek embereket akik azok, hivatalosan is, és ugyanazok a jelek...

Kár hogy ilyen későn jöttünk rá, már csak azt remélem megoldható,az érettségi miatt.

2021. okt. 8. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!