A Diákhitel2 igénylése után hány napon belül kerül folyósításra az intézmény felé az összeg?
Figyelt kérdés
A Neptunon kiírt fizetési határidő előtt hány nappal javasolt felvenni a Diákhitel2-t, hogy biztosan folyósítva legyen, illetve van-e egyéb teendő?2021. okt. 6. 14:16
1/7 anonim válasza:
A félév legelején, szeptember/február 15-ig, illetve a tandíj fizetési határidejéig, amelyik a korábbi. Azután nem is engedi általában a Neptun a DH2 opciót.
2/7 anonim válasza:
Október 15./Március 14.-én utalnak, de ez számodra lényegtelen. Addig volt lényeges amíg kamatos volt, mert onnantól ketyegett a kamat, amióta kamatmentes abszolút nem lényeg. Ha a Neptun elfogadta a DH2-őt, nincs további teendőd.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
Az lenne még a kérdésem, hogy a Pénzügyek Befizetés menöpontban be kell-e
állítani, hogy Diákhitel2?
Az opció nekem sajnos szürke a Befizetésnél, kell-e aggódnom?
2021. okt. 6. 15:51
4/7 anonim válasza:
Igen, a tandíj mellett be kell jelölni, hogy azt kívánod DH2-vel rendezni, a félév elején, majd a felugró ablakban meg kell adni a szerződés számát. Ezt a félév elején tudod megtenni, a fent írt határidőkig. Ha elmulasztottad, talán a TO-n még meg tudják csinálni az utalásig, de siess, mert 15.-én van az utalás. Számíts egy pár ezer Forintos késedelmes eljárási díjra.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2021. okt. 6. 23:34
6/7 A kérdező kommentje:
Illetve probléma lehet az, hogy csak október 7-én kötöttem meg diákhitel szerződést? Ez esetben is megérkezik az összeg 15-ig?
Az egyetem azt mondta hogy igen, valakinek van tapasztalata?
2021. okt. 9. 12:36
7/7 anonim válasza:
Igen, meg fog, csak legyen időben lejelentve a TO-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!