Mi a teendő, ha a zeneiskolai tanév közben szeretnénk felhagyni a képzésel?
Előre is elnézést kérek, de nem tudom kihagyni:
Vigyázz, hogy el ne húzzák a nótádat!
Én 13 évig jártam zene suliba, elég sok hangszeren tanultam, jártam zenekarba stb szóval volt néhány tanárom és ismerem a járást, de csak diák oldalról.
Megteheti, hogy nem jár be, de szégyelld magad, mert miattad/miattatok nem tudott valaki elkezdeni ezen a hangszeren zenélni. Ilyenkor nagyon nehéz pótolni a diákokat. Kifizetés a tandíjat egész évre és sűrűn bocsánatot kérsz, esetleg felajánlod, hogy szerzel utánpótlást.
Szerintem egyébként az a megoldás, hogy papíron jár, igazából nem, megbukik/kibukik viszlát.
Persze az is borzalmas, ha egy gyereket kényszerítenek, ezért nem volt jó döntés a tanár részéről győzködni titeket. Kivéve ha nincs felvételiző, akkor értem, de ebben az esetben nem annyira vagytok hibásak.
Szerencsére nincs ilyen gond, hogy miattunk nem fért be más. Vidéken, kis városban lakunk, a zeneiskola az általános iskolában van, kevés létszámmal.
És nem szégyenlem magam sem a lányomnak nem kell szégyelnie magát,mert már korábban is jeleztük hogy nem akarja. Ígérgettek, rábeszélték, de semmi sem változott, mostanra ez be is bizonyosodott. Elnebt tőle véglefesen a kedce én meg nem fogom veszekedéssel rákényszeríteni se a gyakorlásra, se a bejárásra.
A kérdés nem is ez volt, hanem hogy ha a tabárok nem hajlandóak ebben segíteni, kihez és hogyan lehet ilyenkor fordulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!