Az idegiglenes lakcímbejelentő alatt mit értsek? (kollégiumi beköltözéshez)
Nem kell semmit sem csinálnod, én sosem jelentkeztem be 2 év alatt, és a kutya nem kérdezte hogy most hol lakok.
Majd akkor bejelentkezel, ha albérletbe költözöl, mert annak már adóügyi vonzata is van már.
Dehogynem kell az. Azzal tudsz pl. orvoshoz menni, ha nincs, megtagadhatja az ellátást (kivéve sürgősségi, meg életveszélyes esetben). Ami mondjuk egy mandula- vagy légcsőgyulladásnál elég ciki...
Így kell csinálni:
- bemész bármelyik okmányirodába és kérsz egy lakcímbejelentő lapot. Vagy inkább kettőt, mert ha elrontod, mehetsz újért, mert a javítottat nem fogadják el.
- a hátoldalon található útmutató szerint kitöltöd, tartózkodási hely létesítése az indok, megadod a lakcímed az állandó lakcímnél, a koli címét az ideiglenesnél
- a kész papírt aláíratod az igazgatóval
- elmész az ottani okmányirodába, viszed a személyid és a lakcímkártyád
- amikor hívnak, odaadod az ügyintézőnek a lapot és az igazolványokat
ő meg fogja semmisíteni a régi lakcímkártyát és ott az orrod előtt csinál egy újat, ami pont olyan lesz, mint a régi, csak rajta lesz pluszban a koli címe is. Ezzel már be is vagy jelentve. Kb 5 perces dolog, csak amíg átvezeti az adataid és amúgy szerintem tök érdekes, ahogy készül egy ilyen kártya. Ami egyébként 5 évig lesz érvényes.
Azért is fontos bejelentened magad, mert így például jogosult vagy az ottani lakosoknak járó kedvezmények igénybevételére. 3 éve a kerület, ahol a mi kolink volt, az ott lakó diákoknak kedvezményesen, 40 ezerért biztosított lehetőséget, hogy letegyék a jogosítványt. Ideiglenes lakcímeseknek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!