Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 3 éves főiskola 5 év alatt?

3 éves főiskola 5 év alatt?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz ember benyomását keltem, ha középiskolai 4,5-ös tanulmányi eredményemről leromlottam 2-re és várhatóan 3 év helyett, csúsztatással és egyebek miatt majdnem 4,5 év alatt végzem el a főiskolát?

Más is van ezzel így?

Szégyelljem magam miatta?

Komolyan kérdezem, mert elég nagy lelki megterhelést jelent, hogy a szüleim tartanak el, annak ellenére, hogy diákmunkákat elvállalok néha. Valahogy nagyon nyűgnek érzem meg a tanulást. A középiskolában nem szólt másról az életem csak a tanulásról. Itt a főiskolán szagoltam bele abba, hogy mennyi minden más is van mellette. Most hogy ezt írom már nincs is annyira lelkiismeret furdalásom, de azért szégyellem, hogy nem tudtam időben elvégezni. Ha készítek napi beosztást, azt egyszerűen nem tartom be, azt csinálom amihez épp kedvem van.

Mit tanácsoltok, hogyan vegyem magam rá, hogy mostmár fejezzem be a tanulmányaimat, mert elegem van!

ui: a főiskola a nehezebbek között van, de nevet nem említenék.

Hálás vagyok, amiért elolvstad és válaszolsz, ezzel sokat segítesz! Köszönöm!!!!!!!!

2010. szept. 1. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Ahogy a szavaidból kiveszem, nem a képességeiddel van baj, csak lusta vagy. Én szégyellném magam, ha a lustaságom miatt évet csúsznék. Igazából míg suliba jársz, semmi más dolgod nincs, csak tanulni. Ha ennyire nyűgnek érezném, akkor inkább elmennék dolgozni, és akkor legalább nem a szüleim húznám le.
2010. szept. 1. 08:22
 2/8 A kérdező kommentje:
részben azért csúsztam, mert nappali mellett dolgoztam a hét minden napján, ingáztam a melóhely és az óráim között... Egyszerűen nem tölt el boldogsággal a tanulhatnék, és képtelen vagyok több évtizedre előre látni, hogy ezzel majd jó lesz valamikor.
2010. szept. 1. 08:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is baromi lusta vagyok, egyetlen szerencsém, hogy elég erős szakra járok, de ez sem mentség, én is csúsztam (szerencsére sokan mások is). Próbálom nem rágni magam rajta, attól már nem lesz jobb, szerintem is ciki, de ez van. Ha túl leszünk rajta, soha többet nem kell ezen rágódni :)
2010. szept. 1. 11:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Mostmár ez van és csináld! Sajnos bárki járhat így...sokáig azt hittem ez csak azoknak a sorsa, akik nem tanulnak, aztán a saját szememmel láttam, hogy az én BA képzésemen első félévbe volt egy tantárgy, amin az évfolyam felét megbuktatták, na most ehhez a tárgyhoz kapcsololódik 4 másik tantárgy plusz egy gyakorlat is, tehát aki csak ezen az egyen csúszott, már elérte, hogy évekkel később végezzen...

Sajnos az iskoláknak érdeke a buktatás, minél többet buksz, annál kevesebb a kredited, átkerülsz költségtéritésesre és fizetsz nekik... Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy tök mindegy ki hány év alatt végzi el azt a főiskolát, de végezze el, hiszen ez az egyetlen normális lehetőség. Most gondolj bele, ha otthagyod ott állsz huszonévesen egy érettségivel, amivel kitörölheted a....

Egyébként sajnos olyanról is tudok aki a 3 évet 6 év alatt végezte el, de legalább elvégezte, rendes állása van, jól keres, még ha otthagyta volna, mondván, hogy ez nem megy akkor mehetett volna valamelyik gyárba segédmunkásnak.

Szóval szorítsd össze a fogad, és tanulj keményen, ez még egyszer megtérül.

2010. szept. 1. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Nézd, hogy ciki-e vagy sem, az attól függ, hogy a Te környezeted ezt hogy kezeli. Ismerek egy olyan lányt, aki az ország egy legjobb gimijébe járt, az apja doktorált atomfizikus, szóval őt tuti "kitagadnék" már azért is, ha bukik egy tárgyból.

De ha nálatok ez normális...

2010. szept. 1. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Az előzőeknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen nehéz munka mellett tanulni!

Kérdező, egyáltalán ne szégyelld magad, az egyetem már nem középiskola. Végül is te már dolgozol, vannak tapasztalataid a munka világából, és nem leszel teljesen pályakezdő, amikor kikerülsz. Amíg osztatlan képzés volt, addig a legtöbb hallgató még bent maradt egy-másfél évet.

Az előző válaszoló családjában a doktor elvárta, hogy átlag feletti képességei legyenek a gyerekeknek.

2010. szept. 1. 18:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt a döntést neked kell magadban meghoznod. Én pont azért kezdtem el dolgozni már az első év második félévében, mert láttam, hogy a szüleimnek milyen nehéz eltartani engem. Más város, magasabb költségek... ettől egyáltalán nem romlott az átlagom, vagy csak minimálisan, mert rájöttem, hogy nem feltétlen muszáj egyetem mellett szétbulizni magam. Be van táblázva az egész napom, mondjuk nem is tehetem meg, hogy lazulok. Max. egy-egy reggeli előadásról... :D
2010. szept. 1. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem nem gáz! Ez van...

Én ezért nem menten érettségi után fősulira/egyetemre mert nem ment volna. Én csak OKJ-t végeztem érettségi után kettőt.Mig az egyetemet megpróbáltam de inkább babázok itthon. (mondjuk kiváncsi lennék melyik az a suli)

2010. szept. 6. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!