Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeretnék IT-val kapcsolatos...

Szeretnék IT-val kapcsolatos munkát, de nem tudom, mi illene hozzám a legjobban. Hol lehet ezeket összegyűjtve megtalálni?

Figyelt kérdés
A magyar felvi oldalon választhatsz, hogy mérnökinfó, proginfó vagy gazdinfó. De engem inkább a másik vége érdekel a dolognak, hogy milyen munkakörök, karrier lehetőségek vannak IT-ban és azok milyen személyiséget, erősségeket igényelnek. Egyesével elkezdtem ezeket levadászni,de hát teljes a káosz, annyi út és lehetőség van. Ismertek olyan oldalt, ahol ezeket tematikusan összegyűjtötték és át lehet nézni, hogy jelenleg milyen utak vannak és ahhoz mi kell? Nyilván nem kell magyarul lennie, angolul, németül, franciául is jó lesz.

2021. szept. 24. 17:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:01

Nem fogsz tudni műszert tervezni mérnökinfosként még egy 2 kredites jelek és rendszerek tárggyal a zsebedben se. A mérnökinfos inkább infos mint mérnök.

2021. szept. 24. 18:13
 12/20 A kérdező kommentje:

A felvi tájékoztató is jó hosszú, mégis van türelmük megírni :) Gondoltam csak összeszedte valaki, hogy mik vannak most a világban, benne a legújabb dolgokkal, ha nem is magyarul, de angolul, valahol, valamikor. Kerestem és egyes karrier utakat találtam már, csak olyan király lett volna egyben olvasni egyet, mint pl. ez: [link]

Csak egy olyan út, ahol tényleg fel van írva mindenféle. Hát... azért még keresgélek. Köszi a válaszokat!

2021. szept. 24. 18:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:13

Gondolj bele, hogy ez egy út, és ez az út is olyan dolgokat tartalmaz, aminek az 1/4-ét se fogod tudni amikor felvesznek az első java fejlesztő állásodba, ahol megtanulsz még 1-2/4-edet, és a maradék 1-2/4-eddel valaki más foglalkozik, arról nemis beszélve, hogy egy tonna átfedés is van, pl. apihoz hasznos lehet némi hálózati ismeret, SQL pedig akár az, amit (részben) én csinálok, "data science" néven szép, de hasznavehetetlen diagramokat és riportokat készítek managereknek amin gyönyörködhetnek.

2021. szept. 24. 18:19
 14/20 A kérdező kommentje:
Mesélj kérlek a munkádról, egész pontosan hogyan néz ki egy napod, milyen lépései vannak a munkádnak?
2021. szept. 24. 18:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Reggeli, kávé, aztán SQL/report builderben szórakozás, termelésirányítási rendszerrel kapcsolatos projectmanagement és üzemeltetés, nagyjából ennyiből áll.
2021. szept. 24. 18:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Szereted csinálni?
2021. szept. 25. 23:34
 17/20 anonim ***** válasza:

Itt egy elég részletes roadmap: [link]

Erősségek: A mérnökihez fizika kell, a gazdinfóhoz meglepő módon közg, a proginfóhoz meg nagyon sok matek.

De amúgy ebből a 3-ból bármelyikkel tudsz programozó lenni, én ismerek konkrétan ilyeneket (pl. mérnökinfós diplomával front-end fejlesztő).

Tipp: A gazdinfóból lényegesen könnyebb papírt szerezni mint pl. proginfón. ;)

2021. szept. 25. 23:59
 18/20 anonim ***** válasza:

tegnap 23:59

Annyira nem szeretem azt, hogy egyesek ekkora különbséget akarnak tenni szakok között. Fingom sincs a fizikáról abszolút mégis van mérnökinfo végzettségem.

A programtervezőn meg egyetlen egy matekos tárgy van pluszban ott, ahol én tanultam. Inkább adattudományból és algoritmusokból mennek bele egy naaaaagyon picivel jobban 1-2 tárggyal, amit akár letolhattam volna én is szabválként, whatever.

"Szereted csinálni?"

Lol, nem, de nem ez a végcélom.

2021. szept. 26. 09:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Ez persze visszafelé is igaz, egy proginfos is felveheti szabválnak azt a kb. 3-4 tárgyat, ami "mérnökinfo specifikus".

Tbh a két szak lehetne egy alatt, "informatikus", és a mérnöki vagy szoftver része bőőőőven elfér egy-egy szakiránynak.

2021. szept. 26. 09:26
 20/20 anonim ***** válasza:

18-asnak és kérdezőnek (17-es vagyok): igen, írtam is, hogy mindhárom nagyjából ugyanaz, de a kérdező a különbségekre kérdezett rá, így próbáltam azt kidomborítani. tudom, miről beszélek.

igen, mindegyik eléggé matek-heavy, a konkrét tárgyak egyetemtől is függhetnek.

Lehetsz gazdinfóval is back-end fejlesztő stb., ilyet is ismerek.

2021. szept. 26. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!