Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet mások jegyzeteiből...

Hogy lehet mások jegyzeteiből tanulni egyetemen?

Figyelt kérdés
Elsőéves vagyok egyetemen és sajnos betegség miatt 3 előadásból hiányoztam. Mások adták a jegyzeteiket, de nem tudom hogy álljak hozzá. Fölösleges lenne csak úgy lemásolni, mert úgysem érteném ettől az anyagot. Kontextus és magyarázat nélkül nem tudom hogyan érdemes ezt csinálni, és nem hiszem, hogy van hozzá ppt. Egyébként politológus szakon vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 20. 09:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

...Olvasd el...

Ne bonyolítsd túl. Amit nem értesz belőle, azt lecsekkolod a kötelező irodalomban.

2021. szept. 20. 09:55
 2/3 anonim ***** válasza:
81%

Ha jó a jegyzet, akkor tudsz belőle tanulni.

Én általában olvasmányos jegyzeteket szoktam írni, mert korrepetálni is abból szoktam, illetve ki tudja, hogy később mire lesz jó... De láttam már olyan jegyzeteket én is, ami a kösz a semmit kategória volt és csak az írója értette.

2021. szept. 20. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Csak órai jegyzet van, vagy van hozzá ppt (ezt jó lenne kideríteni) is kötelező irodalommal?

Van, hogy a tanár a lényeget mondja el, plusz néhány kiegészítő információ. Ilyenkor érdemes a témában minden kiadott és kapott anyagot együtt átolvasni, és értelmezni, és abból készíteni egy saját anyagot.

2021. szept. 20. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!