Melyik képzést érdemes választani az alábbi kettő közül?
Nézegettem most két képzést, mert szeretnék az informatika világába jobban belefolyni (akár később egyetemi szinten is), és segítséget szeretnék kérni , hogy a két képzés közül melyikkel egyszerűbb boldogulni a munka világában?
-Junior rendszerüzemeltető
-Junior szoftvertesztelő
Eleinte mindkettő dögunalmas lesz, arra készülj. Én mindkettőben dolgoztam alap szinten az egyetem mellett, a tesztelésben tovább jutottam, az akkor kezdett izgalmas lenni, mikor már automatizáltam. De előtte baromi szar volt manuális tesztelni meg teszteseteket írni. Nagyon szellemi robotmunka. Üzemeltezésen is dolgoztam, főleg ügyeleten, a nap nagy részében vagy rohadtunk céltalnul vagy idióta ticketeket kezeltünk amiket egy vagon türelmetlen és hülye ember adott fel és nem is értettük a többségét. És volt néhány eset, mikor minden elszaródott és telefonálgatni kellett az ilyen meg olyan egyéb kollégáknak.
Mindkettőnek megvan a szépsége, ha kigyúrod magad belőle egy olyan szintre, ahol már te raksz össze dolgokat.
De addig pokol.
Én később fejlesztésselkezdtem foglalkozni, az egy kicsit hamarabb vált számomra érdekessé, több volt benne a kihívás és az olyan feladat, ami nem azért nehéz, mert unalmas szar vagy adminisztratív okai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!