Miért van az, hogy már átiratkoztam másik iskolába, de
még beírnak hiányzónak a régi sulimban?
Figyelt kérdés
Tehát jártam X gimnáziumba, átiratkoztam Y-ba, már oda is járok tegnap óta (be az iskolába) most nézem, hogy jönnek értesítések hiányzásról a krétába.
Két dolgot nem értek. Az első, hogy ha kiiratkoztam akkor azt hogyhogy nem tudja senki az igazgatóságon és az ofőmön kívül? a másik meg hogy a Kréta miért nem állt le? nem vagyok az iskola tanulója, de igazolást kell szereznem, mert a kréta nagyon szigorú, nem lehet bypassolni hiányzásokat. Magyarul tanár nem tud törölni csak igazolni.
2021. szept. 17. 12:11
1/10 A kérdező kommentje:
Annyit hozzátennék, hogy nem, rajtam nem múl(t) volna, hogy megtudják, hogy átmegyek másik suliba, mert nekem ott szenvedés volt létezni és ha lehet egy szót sem váltok a többiekkel. Valszeg ez is szóbajöhet, hogy mivel engem 0-24ben b*đztatnak most is szórakoznak, hogy mondják a nevem hiányzónak.
2021. szept. 17. 12:15
2/10 anonim válasza:
A volt iskoládban az intézményvezető határozatot hozott a jogviszony (saját kérésre történő) megszüntetéséről. Az osztályfőnöknek ezt követően 2 napon belül el kell készítenie szükséges dokumentációt: beírni a törzslapodat, kiadni a bizonyítványt, ha van, neked le kell adni a diákigazolványt talán stb.
Nézd meg azt is, hogy pontosan hányadikán szűnik meg a jogvoszonyod a volt iskoláddal? Addig ugyanis az ő Krétájukban szerepelsz.
2021. szept. 17. 12:27
3/10 A kérdező kommentje:
Áhhá. értem. de akkor igazából semmi dolgom nincs, mert én már másik iskolába járok, nem tudok mit csinálni a volt sulim hiányzásaival. Természetesen jeleztem a volt ofőmnek, hogy mi a teendő, mert beírkálnak hiányzónak. Közben meg az új sulimból sem hiányozhatok, hiszen oda járok. Nem válaszolt még, nem is látta.
2021. szept. 17. 12:40
4/10 Andizsuzsi válasza:
A két iskola egymás között rendezi a jogviszonyodat, neked nincs teendőd. Olyan iskolában, ahova nem jársz, nem kell igazolni hiányzást.
2021. szept. 17. 13:40
5/10 anonim válasza:
Ahogy fentebb irtam, az igazgatói határozatban foglalt időponttól függ minden. Ha a határozatban az szerepel, hogy jogviszonyod megszűnt mondjuk 2021. szeptember 15-én, akkor nincs semmi teendőd, járjál az új suliba, a régiben meg majd visszamenőleg korrigálják az adminisztrációs hibát.
De ha a határozatban az szerepel, hogy jogviszonyod megszűnik 2021. szeptember 30-án (ami nyilvánvalóan még nem volt), akkor jogszabályilag még a régi sulidba jársz, és ott kellene lenned az órákon.
Ezért mondom, nézd meg a határozatot.
2021. szept. 17. 14:48
6/10 A kérdező kommentje:
5: hogy mivan? :D milyen határozat? az hol van? Semmi dolgom nem volt nekem ilyennel. jelentkeztem, felvételiztem majd küldtek emailt, hogy felvettek. most, 2 év múlva kiiratkoztam és beiratkoztam egy új suliba. Már rég oda járok :) ha hiányzom az új sulimban kell igazolni
2021. szept. 17. 20:18
7/10 anonim válasza:
Hány éves vagy? Hogy íratkoztál ki? Csak azért, mert ha még tanköteles vagy, akkor csak a másik iskolából hozott befogadó nyilatkozattal, törvényes képviselő segítségével iratkozhattál ki. És valóban le kellett számolnod, kapni egy határozatot, hogy a jogviszonyod x iskolába való átvétellel megszűnt. A határozat a szülőnél lesz. Ha már nem vagy tanköteles, de kiskorú, akkor is csak szülővel iratkozhattál ki. Ez esetben is a szülőnél a határozat. Ha nagykorú vagy, akkor neked kellene tudni, hogy hol a határozat. Valószínű, hogy a rendszergazdához nem jutott el a kiiratkozási papíros, ezért nem törölt. Ha ti elkevertétek a papírt, akkor csak menj be a régi iskolába, mert ott is van egy példány iktatva. A kiiratkozási naplóban és a törzskönyvben is kell, hogy nyoma legyen. Az, hogy ennyire nem vagy képben azt sugallja nekem, hogy a kérdés kamu.
2021. szept. 18. 14:26
8/10 A kérdező kommentje:
Nagykorú vagyok, 11. oszályok 18 éves ahogy a többi osztálytársam is. Bementem az igazgatóságra, hogy én én vagyok és ki szeretnék iratkozni. megindokoltam, mondták, hogy oké, bizonyítványt kiadták, iratokat amik kellenek, tankönyveket leadtam. agyesz bugyesz, léptem. új suliba be, vígan örömmel fogadtak, megbeszéltünk mindent, kérdezték, hogy előző sulimból kiiratkoztam-e. Mondtam, hogy igen persze. "akkor minden rendben" bizonyítványt elkérték, papírokat és mondták, hogy hétfőn (ezen a héten) fogom megírni a felvételit. Megírtam, kedden felvettek, szerdán már mentem suliba. Szerepelek a szévsorban, most már oda járok :)
SEMMILYEN határozat, vagy nemtommi nincsen :)
2021. szept. 19. 01:31
9/10 A kérdező kommentje:
egyetlen papír szól a kiiratkozásról (jól néznénk ki ha szóban eldőlne minden) az aláírtam és kész. Mutatni kellett az új suliban. Ennyi az egész, semmilyen jogviszonyról nem volt szó akkor sem amikor beiratkoztunk. Ott voltam anyámmal, ott ültem mellette 9. osztály előtt.
2021. szept. 19. 01:32
10/10 anonim válasza:
Amit mutatni kellett az új suliban, az lesz az a papír. Menj be vele a régi suliba és intézd el, mert esetleg letilthatják a csp-t, ha még kapsz, más jelentősége nincs. Elfelejthették törölni a neved az eKrétából. Ha nem akarsz bemenni, akkor írj a régi suli e.mail címére, jelezd a problémát, valószínű a neved alapján is el tudják intézni, de a biztonság kedvéért fotózd be a kiíratkozáshoz kapott papírt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!