Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meddig lehet visszamondani a...

Meddig lehet visszamondani a diákhitel2-t?

Figyelt kérdés

Nyáron átsoroltak önköltségesre, ezért elindtéztem a diákhitel2-t. A múlt héten jött a hír, hogy akiket nyáron átsoroltak, azokat visszasorolják, de semmi konkrétum nem derült ki. Az a problémám, hogy ha most visszavonom a diákhitelt, és ha mondjuk mégis marad az átsorolás, akkor rosszul járok, és ezt szeretném elkerülni.

Szóval az a tervem, hogy csak akkor mondom le a diákhitelt, ha már minden biztos lesz az átsorolással, de arra is figyelnem kell, hogy meddig lehet visszamondani a diákhitelt.

Egyébként ELTE-re járok, ahol terv szerint szeptember 15.-én írják ki az összeget a Neptunba, és október 15.-ig lehet majd befizetni.

Igazából nekem az is segítség, ha leírjátok, hogy nálatok mikor szokták utalni a diákhitelt az egyetemnek a határidőhöz képest.

2021. szept. 14. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
82%

A diákhitel központ mindenképpen beszélni fog az egyetemmel utalás előtt, így ha nem szükséges fizetni, akkor nem fognak utalni.

Ha visszasorolnak államira, akkor belépsz a diákhiteles felületedre, rámész a nyomtatványokra, és szünetelteted a diákhitel 2-őt.

Üdv, egy BME-s.

2021. szept. 14. 17:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ.
2021. szept. 14. 17:53
 3/3 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell visszamondani, csak tedd szüneteltetettre, ha meg mégis kell, vissza lehet állítani. Aztán ha végzel úgy, hogy nem volt rá szükség, akkor bemész az ügyfélszolgálatra és felmondod a szerződést.
2021. szept. 14. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!