Nem ”jelentkeztem/iratkoztam” be harmadik félévre. Azt írja státusznak, hogy “undetermined”. Írtam passziváltatási kérvényt. Dolgozni szeretnék ebben a félèvben, muszáj, illetve le szeretnék tenni egy német nyelvvizsgát is ez idő alatt. Baj lehet?
Őszinte leszek, kicsúsztam a beiratkozási időből. Most adtam le a kérvényt, mind az anyagi hàtteremre, mind a mentális egészségemre hivatkozva. Nem iratkoztam be, ilyenkor automatikusan passzívra tenne a rendszer, ha a pótbeiratkozás (ha van:D) ideje alatt sem kérek aktiválást?
Azt hittem automatice passzívra tesz, amint lejàr a jelentkezési idő. Én voltam a buta persze.
Elte btk.
Értem, akkor nagyon felretajekoztatt magam, eh 😅 de ilyenkor mit csinalnak egyebkent? Gondolom nem aktivaljak szo nelkul a felevemet, targyakat sem vettem fel. Hatodikan kezdodott a felev,vagyis a szorgalmi idoszak nalunk, ha jol tudom.
De szeretnem nyugodt kornyezetben folytatni a tanulmanyaimat, nem pedig felve, hogy megint beut a koronasdi…es mindenkepp jot tenne, ha ezt a fel evet ledolgoznam nonstop.
Termeszetesen leadtam a kervenyt, de felek, kifutok az idobol.
Szerinted/szerintetek telefonaljak is, esetleg menjek be szemelyesen?
Minden félév elején a regisztrációs időszakban nyilatkozni kell, hogy aktív vagy passzív leszel.
Ezek szerint te ezt már nem tudod megtenni a Neptunban, próbáltad?
Rosszul tudtam. Ugyan Neptunon van a bejelentkezésnél passzív félév opció, és kötelességed is a bejelentkezés, de ha ezt elmulasztottad, akkor automatikusan passzívra kerülsz. Annyi kitétel van még, ha egymás után 2x nem jelentkezel be, akkor megszűntetik a hallgatói jogviszonyod.
Egy hónapod van egyébként utólagosan passziváltatni, ekkor indoklást is kell adni.
Szóval akkor nincs teendőd, de érdemes tájékozódni, hogy tényleg rendben vagy-e.
En is ugy tudtam, hogy ha nem aktivalom, passziv lesz! Csak akkora katyvasznak erzem az egeszet, jaj 🥺
De koszonom a valaszokat igy kesoi orakban, szo szerint nem tudok aludni, ugy aggodom emiatt. Nagyon hektikus volt az egesz nyaram, teljes kaosz. Persze ez nem mentseg, csak magyarazat…
Asztali geprol ra tudok kattintani, de ha ramegyek, hogy change status, akkor nem tortenik semmi…:/
Valoszinuleg vagy betelefonalok holnap vagy bemegyek, vagy mindketto, nincs messze szerencsere a Muzeum korut.
Nem szeretnek napokat varni a kerelem elbiralasara hogy nemet kapjak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!