Átlagosan mennyi pénz kell a kollégista egyetemisták egy havi megélhetéséhez?
Akkor pontosítok:
Havonta nagyjából mekkora költségre kell számítani egy olyan egyetemistának, aki kollégiumban lakik, tömegközlekedést használ és ritkán (2-3 hetente) jár haza?
Az előbb említetteken kívül még azt kell tudni róla, hogy nem bulizik, nem dohányzik, nem jár edzőterembe, nem sminkkel és nincsen semmilyen pénzt igénylő hobbija.
Nézzük:
Utazás:705 forint 2* minimum-1410+ helyi járat egyszer, 370, ez összesen 1780-ra jön ki.
Kaja: menzán ilyen 1500 max, heti 2-3* eszek ott. Mondjuk legyen 4000. Boltba is heti 2* megyek, összesen ilyen 2000-t költök, próbálok nem drága dolgokat venni. Szóval ez 6000 egy hétre
Alkohol: egy este max 2-3000, heti 1-2. Mondjuk kijön 5000/hétre
Ez egy héten kb 12000, havi 48-ra jönne ki, de ebből simán le tudok faragni majd, ha lesz bérletem (októbertől), így 4000 forint mínusz. Kaját anya úgyis mindig ugyanannyit főz, ha rák nekem, nem kell menzáznom, max 1*, így 2000 ft meg van spórolva hetente, az már havi mínusz 8. Alkoholt is heti 1* tervezek majd inni, de most még elég friss és új meg izgi minden, így mondjuk marad 2500 ft-os alkohol 1 hétre, ami 10 000 Ft spórolás
Így összesen, ha odafigyelek, nekem 26 000 Ft lenne elég egy hónapra költőpénznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!