Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudtok a 2022-ben induló...

Mit tudtok a 2022-ben induló új szakokról?⬇️

Figyelt kérdés

Többek között ilyenek vannak:

digitális fogászati tervezés

cirkuszművészet

tesztmérnöki

közgazdasági adatelemzés

filozófia, politika, gazdaság

agrár- és üzleti digitalizáció

villamos-üzemmérnöki

.

.

.

Itt a bizonyíték, hogy nem én találtam ki:

[link]

2021. szept. 4. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Első jól hangzik, filozófia eddig is volt, a mérnőki is értelmesnek hangzik, de a többi számomra érdektelen. Elnézést azoktól, akik másképp látájk.
2021. szept. 5. 06:07
 2/3 Vodafonelive ***** válasza:
Nem rossz. Ahogy nézem újra behozzák a tűzvédelmi mérnököt (ami eddig építőmérnök képzés tűzvédelmi specializációban volt Budapesten az Ybl-n).
2021. szept. 12. 14:34
 3/3 anonim ***** válasza:
64%

Az itt válaszolók 99,99%-a valószínűleg semmit nem tud ezekről a nevükön kívül, a maradék (ha van egyáltalán) pedig valószínűleg nem mondhat ezekről semmit.

A nevük alapján felesleges messzemenő következtetéseket levonni a szakokról. Ha lesz majd részletes tanterv, valamint jogszabályba lesznek foglalva a képzési és kimeneti követelmények, akkor már látjuk, hogy mire gondoltak egyáltalán, amikor ezeket létrehozták, és papíron mi akar ez lenni. Amit jelentősen fog befolyásolni az, hogy hol, kik és hogyan tanítják valamint kérik számon az anyagot, és akkor a munkaerőpiaci megítélésről még szó sem volt.

Én a magam részéről nem örülök neki, hogy évről évre egyre több különböző alapszak van (ez független a mostani listától), pláne úgy, hogy az azonos képzési területen lévő szakok tanterveinek nagy része 50-70%-ban megegyezik egymással.

Kíváncsi leszek rájuk, mert alapvetően érdekel, ami a felsőoktatásban zajlik, de finoman szólva sem tudom azt mondani, hogy az új listát olvasva megmozdult volna bármi bennem.

2021. szept. 13. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!