Mit tudtok a 2022-ben induló új szakokról?⬇️
Többek között ilyenek vannak:
digitális fogászati tervezés
cirkuszművészet
tesztmérnöki
közgazdasági adatelemzés
filozófia, politika, gazdaság
agrár- és üzleti digitalizáció
villamos-üzemmérnöki
.
.
.
Itt a bizonyíték, hogy nem én találtam ki:
Az itt válaszolók 99,99%-a valószínűleg semmit nem tud ezekről a nevükön kívül, a maradék (ha van egyáltalán) pedig valószínűleg nem mondhat ezekről semmit.
A nevük alapján felesleges messzemenő következtetéseket levonni a szakokról. Ha lesz majd részletes tanterv, valamint jogszabályba lesznek foglalva a képzési és kimeneti követelmények, akkor már látjuk, hogy mire gondoltak egyáltalán, amikor ezeket létrehozták, és papíron mi akar ez lenni. Amit jelentősen fog befolyásolni az, hogy hol, kik és hogyan tanítják valamint kérik számon az anyagot, és akkor a munkaerőpiaci megítélésről még szó sem volt.
Én a magam részéről nem örülök neki, hogy évről évre egyre több különböző alapszak van (ez független a mostani listától), pláne úgy, hogy az azonos képzési területen lévő szakok tanterveinek nagy része 50-70%-ban megegyezik egymással.
Kíváncsi leszek rájuk, mert alapvetően érdekel, ami a felsőoktatásban zajlik, de finoman szólva sem tudom azt mondani, hogy az új listát olvasva megmozdult volna bármi bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!