Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Utazás, diákigazolvány,...

Utazás, diákigazolvány, ideiglenes diák, szociális helyzetfelmérés? (SZTE)

Figyelt kérdés

Másodikán megyek beiratkozni Szegedre és gond van az utazással. Azt tudom hogy a diákom érvényes, el kell fogadják mert az oktatási hivatal kitette hogy felhasználható az ezt megelőző tanévi diák is, ami tök jó. a gond ott van hogy nekem havi bérletet kellene venni amit csak akkor tudok megtenni ha a diákom a lakcímkártyámon szereplő valamelyik cím és az iskola közötti útra szól, viszont a diákomon még az előző iskola van így bérletet nem vehetek, de ideiglenes diákot is csak a beiratkozásnál kapok (azt is csak elvileg), így az odautat mindenképp diákjeggyel kéne fizetni, ami kissé sok (nekem, mint (egyelőre) munkanélküli diáknak), szóval azon gondolkodtam, hogy megvenném a bérletet a lakcím és az egyetem közé szólóan, majd ha elkérik a diákot megmutatom hogy felvettek és hogy aznapra van időpontom beiratkozni, ha elfogadják elfogadják, ha nem, nem. Ez így működne? Na meg ha kitalálják hogy 2 hét után minden zár és online oktatás akkor a havi bérlet semmit se fog érni mert nem kell bemenni (nyilván), de ha meg félhavit veszek nem tudom mennyire érné meg így, hogy a hónap első kb egy hetében nem is kell bemenni csak 6-ától... Tököm tele van ezzel a sok pénz problémával... Na de a kérdés lényege, az úgy működne, hogy megveszem a félhavi diákbérletet a diákommal és ha kérik a diákot mellé mutatom hogy felvettek az SZTE-re és oda megyek épp beiratkozni, akkor meg már lesz ideiglenes diákom is?

Egyébként ez az ideiglenes diák dolog is érdekes mert egy ismerősöm aki ott tanult azt mondta ő beiratkozásnál kapokk ideiglenes diákot, neten azt írják hogy igényelni kell modulóban,de az ideiglenes diák igénylésre már lezárult az az időszak, én meg pótfelviztem így nem is tudtam volna időben leadni azt az igénylést, így meg nem tudom mit csináljak :D

A harmadik, a szoc.helyzet felméréssel kapcs pedig, a pótfelvis mivoltom miatt ugyanaz van mint az ideiglenes diákkal kapcs, hogy holnap éjfélig van a határidő, de a szükséges dokumentumokat addig nem tudom összeszedni sőt, szerintem talán ha szept. 10-ig meg lesz még jónak mondható, így azt sem tudom beadni, de érvényes hogy nagycsaládosok vagyunk és az állandó lakcím és egyetem közti km is 130 és 180 közé esik (mert térkép kocsival 130nak írja tömegközlekedéssel átlagban 180nak) és így hátha kapnék annyi ilyen pontot, hogy legalább a bérletet meg a helyibérletet állnák, de így beadni se tudom a cuccot, megkérdezni meg főleg nem, mert holnap éjfélkor zárul le de hétvége van így meg tökm1. Találtam egy posztot ami szerint szpetember 7től még lesz lehetőség erre,de ez 2020-as poszt...

Sok lett, de kell az infó mert nem tudom hova lépjek.

2021. aug. 28. 18:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja meg ehhez a helyzetfelmérős cucchoz azt írja csatolni kell egy bérletet, meg lakcím igazolást, dehát lakcím igazolást az állandó lakhelyről kér, ahogyan az állandó lakhely és az egyetem közti távot is kérdezi km-ben, de nekem meg tartózkodási helyem máshol van és ezutóbbiról járnék be, így meg rossz bérletet kapnék tulajdonképpen. Szóval már nem értem mi van.
2021. aug. 28. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
A "most megyek beiratkozni" indokot nem fogják elfogadni a vonaton. Ezt kb. bárki mondhatja, utólag senki nem fogja tudni leellenőrizni és számon kérni rajta, hogy tényleg megtette-e. Ha jófej a kalauz, akkor talán nem büntet meg, de a nagy részük valószínűleg nem fogja kockáztatni a munkáját puszta szívjóságból. Azért annyira nem hatalmas kiadás egy egyszeri diákjegy, Budapestről kb. 2000 forint, közelebbről még kevesebb. A bérlet úgy tudom, hogy 10 ezer felett van, szóval ha erre futja, akkor csak ki tudsz pengetni egy diákjegyet is egyetlen alkalommal. Ha más nem, valamelyik családtagod biztosan szivesen kisegít 2ezer forinttal.
2021. aug. 29. 11:32
 3/3 A kérdező kommentje:

Épp ezaz, ha kb 10e a bérlet, akkor 10e a bérlet, amit ha megveszek, ingyen utazok innen-oda, ha nem veszem meg, az +1100+125(mert van egy átszállás) ami 1225, azaz, ha van 10ezrem egy bérletre, akkor 10 ezrem van a bérletre, ha ebből lejön 1225, akkor már csak 8875-öm lesz ami nem elég a 10ezres bérletre.

Ez olyan példa minthogy "ha van pénzem kenyérre akkor van pénzem vízre", ha van 300 ft-om és a kenyér 270 akkor 69ft-os vizet nem fogok tudni venni 30-ból.

Családtag szivesen kisegítene ha tudna, apám nemrég váltott munkahelyet, öcsém koliba költözik ma és középiskolát kezdi amikre rengeteg volt a kiadásuk, így meg anyám fizetése teljesen elment a számlák, iskoláztatás, alapvető kiadásokra, én utaltam nekik a héten 3ezret hogy tudjanak kaját venni mert apám fizetése a jövőhéten pénteken jön csak meg, enniük meg nyilván kell addig. Más rokonom meg nincs nagyon. Havertól kölcsönkérni meg nincs pofám, mert akiktől lehetne, egyiküknek nagyon kell a pénz hogy költözhessen otthonról mert az apjával nem lehet együtt élni meg gyógyszerekre van szüksége mert szív és cukorbeteg, a másik meg nemrég vesztette el a munkáját, így tőle sincs képem kérni. Most még azt sem tudjuk megoldani, hogy párommal megbeszélem, hogy utalna nekem egy keveset hogy ezt kivitelezhessem, mert neki már nem ment az ösztöndíj, viszont neki is utaznia kell majd interjúra gyakornoki hely miatt.

Elég necces a dolog sajnos. Diákhitelre is gondoltam már, de azt meg nem akarom felvenni amíg nincs egy biztos bevételi forrásom, ami egyhamar nem fog sajnos bekövetkezni (legalábbis elsejéig biztos nem).

Köszi a kommentet egyébként.

2021. aug. 29. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!