Az Odüsszeiában kik voltak a kérők?
1. válaszát kiegészítve:
Azok a férfiak, akik megpróbálták Odüsszeusz feleségét a nászra rábírni mialatt Odüsszeusz távol volt. A feleség azt ígérte neki, hogy ameddig Láertész szemfedőjét befejezi, addig dönt, de amit reggel szőtt, azt este lebontotta. Mikor Odüsszeusz megérkezett, fiával (Télemakhosz) kitervelték, hogyan győzzék le a kérőket... -Sajnos- véres kivégzés volt, a kérők családjai megérkeztek és felelősségre akarták vonni a főhőst, de - ha jól emlékszem - Odüsszeusz apja békítette meg őket.
19/F
Szia, a 2. válaszoló vagyok:
Mivel már 4 éve olvastam a könyvet, annyit tudok tanácsolni, hogy azokat a részeket olvasd át, ami az elején van, mikor bemutatnak egy-két kérőt (pl. mennyire léha életet élnek, ott talán neveket is mondanak), és Télemakhosz elindul keresni apját, meg akarja oldani a gondokat. Meg a könyv legvégén van, amikor lemészárolja a kérőket. Onnantól olvasd, hogy visszaérkezik, a pásztor (vagy nem tudom pontosan ki) befogadja Odüsszeuszt, a dajka megismeri a lábmosáskor... Ott lesz 1-2 kérő neve, de mihez kell ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!