Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átlagban nagyjából mekkora a...

Átlagban nagyjából mekkora a kirúgási arány egyetemen?

Figyelt kérdés
2010. aug. 29. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Hol? Milyen karon szakon? Egyébként minden karnak megvan a szórótárgya. Pl nálunk a jogon, (4. éves voltam) kb 20 embernek szűnt meg a jogviszonya, mert kimerítette azt a bizonyos bűvös hármas lehetőséget. Erre figyelj oda, főleg ha szórótárgyról van szó.
2010. aug. 29. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Kartól függ.

Jogi kar (Miskolc) 1. év vége 1/3 megy a levesbe, sokan nem folytatják

2.3. év nyugalom

4. év vége újabb 1/3 évet ismétel félévet

5. év hatalmas bukták az államvizsgán

1-3 év az államvizsga letétele az összes tárgyból

aztán szakvizsga 5 év alatt kell megcsinálni, különben az addigi eredmények nullázódnak

Szerintem a bölcsészeket menet közben nem buktatják olyan szívesen, az államvizsgán hallottam már elvérezni embereket.

Budapesti Műszaki Főiskola környezetvédelmi szak 1/10 hagyja abba, de nem nehéz kijárni, államvizsgán, csak az nem megy át, aki nem tanul.

Gábor Dénes Főiskola állítólag van aki sohasem fejezi be

2010. aug. 29. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagy baj, hogy a bölcsészeket év közben nem buktatják! Szerintem egyébként a szórási arány egyetemenként változó. Erről vajon lehet statisztikát találni?
2010. aug. 29. 20:44
 4/5 anonim ***** válasza:

olyan szakokon, amik érnek is valamit hatalmas.

nálunk minden évben 80 elsőst vesznek fel, és 4-5 diplomás kerül ki. nem nehéz kiszámolni, hogy ez 95%-os lemorzsolódási arány. (vegyészmérnök vagyok a PE-n)

persze ilyen turizmus meg nemtudomiket minden hülye el tud végezni.

2010. aug. 30. 08:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Gondolom, a bölcsészek csak lassanként lesznek egyre kevesebben. Nálunk, a TTK-n egyáltalán nem kirívó, ha egy szakon egy évfolyamnak csak a fele jut el az államvizsgáig.

De arra is kell gondolni, hogy az újabb évfolyamokra egyre több embert vesznek, ezért nem ér összehasonlítani a végzősök és az elsőévesek létszámát.

2010. aug. 30. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!