Átlagban nagyjából mekkora a kirúgási arány egyetemen?
Kartól függ.
Jogi kar (Miskolc) 1. év vége 1/3 megy a levesbe, sokan nem folytatják
2.3. év nyugalom
4. év vége újabb 1/3 évet ismétel félévet
5. év hatalmas bukták az államvizsgán
1-3 év az államvizsga letétele az összes tárgyból
aztán szakvizsga 5 év alatt kell megcsinálni, különben az addigi eredmények nullázódnak
Szerintem a bölcsészeket menet közben nem buktatják olyan szívesen, az államvizsgán hallottam már elvérezni embereket.
Budapesti Műszaki Főiskola környezetvédelmi szak 1/10 hagyja abba, de nem nehéz kijárni, államvizsgán, csak az nem megy át, aki nem tanul.
Gábor Dénes Főiskola állítólag van aki sohasem fejezi be
olyan szakokon, amik érnek is valamit hatalmas.
nálunk minden évben 80 elsőst vesznek fel, és 4-5 diplomás kerül ki. nem nehéz kiszámolni, hogy ez 95%-os lemorzsolódási arány. (vegyészmérnök vagyok a PE-n)
persze ilyen turizmus meg nemtudomiket minden hülye el tud végezni.
Gondolom, a bölcsészek csak lassanként lesznek egyre kevesebben. Nálunk, a TTK-n egyáltalán nem kirívó, ha egy szakon egy évfolyamnak csak a fele jut el az államvizsgáig.
De arra is kell gondolni, hogy az újabb évfolyamokra egyre több embert vesznek, ezért nem ér összehasonlítani a végzősök és az elsőévesek létszámát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!