Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy is volt az a hallgatói...

Hogy is volt az a hallgatói szerződés egyetemeken, hogy milyen esetben kell visszafizetni az állam által ránk fordított képzés díját?

Figyelt kérdés

Ezt annak idején én is aláírtam, de már nem emlékszem mi volt benne, és nem is biztos hogy megtalálom itthon. De felmerült bennem, hogy van-e ilyen kötelezettségem.

Előre is köszönöm, ha segítetek.

2021. aug. 14. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha ledolgoztad az idődet, akkor nem kell.
2021. aug. 14. 11:58
 2/8 anonim ***** válasza:
oktatás.hu
2021. aug. 14. 12:44
 3/8 A kérdező kommentje:
"hazai munkavállalási kötelezettség" van beleírva. Tehát ha vállalkozó szeretne lenne valaki, nem pedig hazai munkáltatónak dolgozik, akkor vissza kell fizetni a képzés árát? Jól értem?
2021. aug. 15. 09:28
 4/8 anonim ***** válasza:
3. nem jól érted
2021. aug. 17. 16:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Pedig később is azt írják, hogy munkáltatónál való munkavégzés.
2021. aug. 17. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:
A vállalkozó saját munkáltatója. Persze nem lehet napi két órai munkával majd 1 napot elszámolni, erre pedig a Munka tv. könyve lesz az irányadó és az adózási szabályok.
2021. aug. 17. 17:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha vállalkozó akar lenni a korábban hallgatói szerződést aláírt, már végzett egyetemista, akkor kell előbb x évet munkavállalóként dolgozni, vagy lehet vállalkozó enélkül is?

(úgy hogy ne kelljen tandíj árat visszafizetni)

2021. aug. 17. 18:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet rögtön vállalkozó.
2021. aug. 17. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!