Iskolakezdési kiadások - miért számolják hozzá azt, hogy ruházat?
Ünneplőre gondolsz, netán tesi ruha?
Ha nem, akkor ez így van leírva, hogy "Új ruha"? Mert szerintem ez durva azért😅 nem kötelezhetnek senki erre. Van aki aműgy is venne, ha nem lenne ez felírva, akinek meg nincs pénze, amúgy sem vesz, szóval felesleges túl gondolni.
#1, arra gondol, hogy sokan vásárolnak ruhákat a gyereküknek iskolakezdés előtt.
Kérdező, amíg a gyerek otthon van nyáron, addig jó a kopott, kinyúlt, foltos stb. ruha is. Sokan otthon olyan ruhákat hordanak, amit utcára nem vennének fel. Viszont az iskolába járáshoz rendes ruha kell minden napra. A tavalyiakat valószínűleg már kinőtte a gyerek, vagy elkoptak, szóval célszerű iskolakezdéskor venni az újat. Azért számolják hozzá, mert az iskolába járás miatt szükséges a több és rendesebb ruha.
"ami tavasszal, nyár elején jó volt rá, szeptemberben már nem"
Pont ez az a része, ami nem érdekes, mert semmi köze az iskolakezdéshez: amúgy is kinőné, az iskolától teljesen függetlenül.
Arról van szó, amit a 3. válaszoló írt.
Oh, már értem #3. Azt hittem a suli felől Kell új ruhát venni, de már értem.
A szülők azért is vesznek, mert ahogy a #3 is írta, kinövi a ruhákat, ez leginkább kicsiknél igaz, főleg ha nincs testvér, hogy a használtat hordja.
A régebbi pólókat elhordják otthonra, így akár összekenik stb...
De sokan letudják az őszi ruha vásárlást is ilyenkor, maximum a télit kell bepótolni már.
Aztán ha középiskoláról beszélünk, ott inkább a megszokás marad, meg az akciók ugye (nyár végi, akciós bevezető ár stb...), ahogy írtad, hogy marketing.
Ünneplő, torna-felszerelés.
Sok kisgyerek oviba melegítőbe jár, ott az udvaron mászni, homokot túrni, egész nap a földön, szőnyegen játszani pont megfelelő. Suliban is sok gyerek van melegítőben, de pl a fiam csak farmerban, vagy vászonnadrágban megy. Mondjuk ugyanúgy a földön játszik és délutánra nyakig tiszta kosz, de legalább "rendes" ruhát ganéz össze.
mondjuk én nem számoltam bele a sulikezdésbe, mert ruhája előtte is volt, és ahogy nő, sulitól függetlenül is kell újat venni, max az összetétele változik a szekrény tartalmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!