Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan is alakul ki a ponthatár?

Hogyan is alakul ki a ponthatár?

Figyelt kérdés
Azt tudom h a felvételizők pontjai alakítják, de hogyan is?A legtöbbet v legkevesebbet nézik?Vagy az összes jelentkező pontját véve vmilyen átlaggal?
2010. aug. 28. 19:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egy szakra pl. 50 a felvehető emberek száma, akkor az oda jelentkezők közül az 50. embernek a pontszáma a ponthatár. Nem olyan bonyolult ez, holtverseny esetén kevesebb embert vesznek fel.
2010. aug. 28. 19:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Majdnem értettem az előttem szólót, bocs ha ugyan azt mondom el.

Megnézik a felvehető létszámot (irányszám), hogy hányan jelentkeznek rá és a jelentkezők ponthatárát. És így kialakul általában a végleges ponthatár. De ez megjósolhatatlan. Volt ebben az évben két azonos szak ahol a rosszabb intézménybe sokkal többen jelentkeztek és kb 86 pontot emelkedett a ponthatár. Az jobb intézménybe pedig kevesebben és csökkent. Csak mert jóval alacsonyabb volt a ponthatár.

2010. aug. 28. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!