Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológia szakon (BA)...

Pszichológia szakon (BA) szakdolgozati témák és kivitelezésük. Melyik lenne a jobb és hogyan kivitelezhető?

Figyelt kérdés

Pszichológia szakon lesz az utolsó évem, és aggaszt, hogy bár több ötletem is van a témával kapcsolatban, nem tudom jó-e egyáltalán valamelyik valamire, illetve melyik kivitelezhető, ami a gyakorlati részt illeti.

1. A fiatalabbak vagy az idősebbek a hiszékenyebbek, ami a médiát illeti?

2. Házikedvencek és gazdáik személyisége közötti összefüggések

3. A fizikai (testi) jellemzők és a szociális kapcsolatok közötti összefüggések

4. A személyiségtípusok és a hazugságra való hajlam közötti összefüggés

5. Tanult tehetetlenség kihatása a felnőtt korra

6. A személyiségtípusok és az agresszióra való hajlam közötti összefüggés

7. A személyiségtípusok és a stresszre való hajlam közötti összefüggés

Ezeken kívül vannak olyan témáim, amelyeket nem tudom, hogyan tudnék gyakorlatba ültetni, tekintve, hogy ilyen személyeket nehéz találni (pl. nárcisztikus személyiség és bűnözésre való hajlam közötti összefüggés, Rorschach teszt, pszichopaták és bűnözés, szociopaták és bűnözés, bűnözésre hajlamos személyiségtípusok). Ezek esetében lehet olyat csinálni, hogy kísérlet/kérdőívezés/tesztek helyett keresek példákat esetekre, majd kielemzem őket?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2021. júl. 27. 12:34
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Szerintem az a legfontosabb, hogy nézd meg a sulid pontos szakdoga követelményeit (pl. lehet-e kvalitatív kutatási módszerekkel dolgozni), és találj egy témavezetőt. Addig tulajdonképpen felesleges ennyire részletesen ötletelni, mert nem mindenki vállal el saját témával. Illetve arra is gondolni kell, hogy nem vehetsz fel bármilyen kérdőívet a megfelelő képzettség nélkül.

De üzenetben szívesen kifejtem kicsit jobban, hogy mit gondolok az ötleteidről, ha érdekel. :)

2021. júl. 27. 13:34
 2/3 anonim ***** válasza:
97%
Nalunk ugy mukodott a szakdolgozat iras, hogy Neptunban targykent kellett felvenni, es csak eleve meglevo (ezekhez nem hasonlo, es altalaban kutyat nem erdeklo) temakat lehetett valasztani, annal a tanarnal, aki azzal foglalkozott... A szamozott temaid meg belefernenek, de ott is kibuknanak, hogy kell eTiKaIeNgEdElY, a Rorschach-kriminalpszichologias temakbol iras pedig mesterszakon is alom marad...:( Melyik egyetem?
2021. júl. 27. 14:13
 3/3 A kérdező kommentje:

Egyes válaszoló, köszi szépen a választ, írok privátban:)

Kettes válaszoló, Kolozsváron vagyok egyetemen (Babes-Bolyai), szóval kicsit más a rendszer, de valahogy el tudom képzelni, hogy itt is unalmas témákat engednek csak:( Köszi a választ:)

2021. júl. 27. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!