Orvosisok, ti szoktatok laptopot vinni magatokkal, vagy fuzetbe jegyzeteltek ?
Egyre népszerűbb a laptop/tablet kombó. En inkabb a füzetet preferálom, de olyan órakon ahol sokat kellene irni kényelmesebb a laptop.
A lapokat nem igazán szeretem, mert jártam mar ugy hogy hagytam el belőle vagy összekeveredett.. de persze ez egyeni tapasztalat van aki csak abbol tud tanulni. Próbald ki az osszes lehetőséget neked mi a legkényelmesebb, miből tudsz tanulni a legjobban aztan hajra.
Bizonyos gyakorlatokra nem vihetünk be semmit, vagy legalábbis nem szokás, mert nincs értelme. Más gyakorlatokra csak a jegyzőkönyvet kell vinni, akkor abba bele tudunk jegyzetelni.
Előadásokon értelmetlen a szó klasszikus értelmében jegyzetet írni, mert a tanárok diasor tartják az előadásokat, amiket rendszerint közé tesznek minden óra után vagy előtt. Azért tud hasznos lenni egy tablet vagy egy laptop, mert ilyenkor együtt haladva a tanárral tudsz csillagozni, aláhúzni stb. fontosabb részeket a diasorban + ki tudod bővíteni, ha valami elhangzik, ami nincs leírva, de fontosnak érzed.
De ehhez sem szükséges lapopot vagy tabletet bevinni az órára, akár ki is nyomtathatod az előadást (egy lapra rá fér olyan 6-8 dia).
A másik, amit jegyzetelés helyett érdemes csinálni az az, hogy beviszed a kötelező irodalmat és ott is azt a részt nézed/kiemeled, amiről a tanár beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!