Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosisok, ti szoktatok...

Orvosisok, ti szoktatok laptopot vinni magatokkal, vagy fuzetbe jegyzeteltek ?

Figyelt kérdés
2021. júl. 27. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Előadáson majdnem mindenki füzetet használ. 3-4 ember laptopon vagy ipaden jegyzetel. Gyakorlaton telefonba is szoktunk.
2021. júl. 27. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Egyre népszerűbb a laptop/tablet kombó. En inkabb a füzetet preferálom, de olyan órakon ahol sokat kellene irni kényelmesebb a laptop.

A lapokat nem igazán szeretem, mert jártam mar ugy hogy hagytam el belőle vagy összekeveredett.. de persze ez egyeni tapasztalat van aki csak abbol tud tanulni. Próbald ki az osszes lehetőséget neked mi a legkényelmesebb, miből tudsz tanulni a legjobban aztan hajra.

2021. júl. 27. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Bizonyos gyakorlatokra nem vihetünk be semmit, vagy legalábbis nem szokás, mert nincs értelme. Más gyakorlatokra csak a jegyzőkönyvet kell vinni, akkor abba bele tudunk jegyzetelni.

Előadásokon értelmetlen a szó klasszikus értelmében jegyzetet írni, mert a tanárok diasor tartják az előadásokat, amiket rendszerint közé tesznek minden óra után vagy előtt. Azért tud hasznos lenni egy tablet vagy egy laptop, mert ilyenkor együtt haladva a tanárral tudsz csillagozni, aláhúzni stb. fontosabb részeket a diasorban + ki tudod bővíteni, ha valami elhangzik, ami nincs leírva, de fontosnak érzed.

De ehhez sem szükséges lapopot vagy tabletet bevinni az órára, akár ki is nyomtathatod az előadást (egy lapra rá fér olyan 6-8 dia).

A másik, amit jegyzetelés helyett érdemes csinálni az az, hogy beviszed a kötelező irodalmat és ott is azt a részt nézed/kiemeled, amiről a tanár beszél.

2021. júl. 27. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első három évben előadásokon (már amennyit jártam) az előre kiadott, vagy az elearningon fent lévő, tavalyi előadások kinyomtatotta változatára jegyzeteltem. Csak azokat írtam le, amik segítették a megértés, vagy plusz információ volt. IV-V. éven az előadásokat már nem igazán adták ki, így ott füzetbe/fehér lapokra jegyzeteltem, melyeket később összegyűjtöttem és lefűztem. Gyakorlatokhoz volt egy kis noteszom, ami befért a köpeny zsebembe, abba írtam, ha valami olyan hangzott el, ami új információ volt és érdemes volt megjegyezni.
2021. júl. 27. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: Talán a legjobban a sima A/4-es géppapír vált be így utólag nézve. Volt nálam egy csomó papír csiptetős mappában, annyit írtam amennyit tudtam/érdekelt az óra. Nem volt az a probléma, hogy most épp otthon hagytam azt az előadást/füzetet vagy nincs elég hely a diák között stb. Csak írtam és írtam, az adott órai összetartozó lapokat összetűztem és tárgyanként lefűztem.
2021. júl. 27. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!