Fakultációváltás. Váltsak kémiáról magyarra 12.-ben?
Figyelt kérdés
12.-ben szeretnék fakultaciót váltani. Kémiáról magyarra szeretnék átmenni. Megváltozott az érdeklődésem, más felé szeretnék menni, mint amit eredetileg szerettem volna. Mit tegyek? Csináljam végig valahogy a kémiát, majd miután leérettségiztem kezdjek neki a magyar emelt érettséginek, vagy most menjek át? Viszont így 1 év anyagát kellene behoznom 1 hónap alatt.2021. júl. 26. 14:18
1/8 anonim 

válasza:

Feltétlenül szükséged van a magyar emelt érettségire? Milyen szakra szeretnél menni?
2/8 A kérdező kommentje:
Keleti nyelvek és kultúrák szakra szeretnék menni.
2021. júl. 26. 15:06
3/8 anonim 

válasza:

Az emelt magyar elég nehéz, nem járnál jobban egy másik nyelvvel?
4/8 anonim 

válasza:

Ne akrj keleti nyelvek és kultúrákra menni. De semmiképp ne csinálj emelt magyart akkor se, ha oda mész, csinálj angolt inkább.
5/8 anonim 

válasza:

mi volt az eredeti célod a kémiával?
6/8 A kérdező kommentje:
Orvosira szerettem volna menni, ehhez kellett a kémia.(amiből 4-es lettem évvégén sajnos, amire azt mondta nekem a tanárom, hogy kevés lesz. Talán ez is keserített el, és akartam volna leváltani a kémiát.) Úgy döntöttem végül, hogy marad a biosz kémia kombó. Magyarból amúgyis középen érettségizek, aztán csinálok egy német emeltet majd. Aztán, ha még mindig oda szeretnék menni, akkor lesz lehetőségem.
2021. júl. 26. 20:07
7/8 anonim 

válasza:

Mi a franc ez, mar elnezest. Valoszinuleg igaza van a tanarnak, hogy ez keves lesz, ami alatt azt kell erteni, hogy az, ahogy eddig csintad, szoval ideje valtoztatni. Ha ez alapjan feladod, akkor vegul is tenyleg nem neked valo ez. De ha te orvosira akarsz menni, akkor nyomas magantanarhoz holnap, es keszuljel a kemiara meg a biologiara minden nap addig, amig nem tudod 90+osra megcsinalni a gyakorloteszteket meg a regebbi feladatokat. 1 ev alatt en is fel tudnek keszulni a felvetelire, ha akaranam es meglenne a tanar hozza. Ne vard el, hogy majd fakultacion meg iskolaban megtanitanak, vedd a sajat kezedbe a dolgot.
8/8 anonim 

válasza:

5-ös vagyok, én 1 év alatt készültem fel kémiából 0-ról (bioszt középről), nekünk tényleg nem volt semmi tanítás, elengedték nekünk annyival, hogy mi sima osztály vagyunk, nekünk ez nem kell. Persze ezt megszívtam pályaválasztásnál, így kihagytam egy 1 évet, hogy sikerüljön. A 0-t komolyan úgy értem, hogy 0, onnan kezdtem, hogy hogy számoljuk ki a metán molekuláris tömegét. Jövőre végzek a gyógyszerészetin, ha igenis beleteszel mindent, a nyarat én teljesen feláldoztam pl, akkor sikerülhet:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!