Mennyire nehéz egy műszaki szakon a matematika?
Ha tanulsz, lehetséges.
Én a helyedben már most elkezdenék az analízissel foglalkozni.
A 64%-os közép valóban nem ígér sok jót, persze kérdés, miért lett ilyen. Ha semmit nem készültél és alvás nélkül, betegen írtad meg, akkor elmegy, ha viszont hosszas tanulással lett ez az eredmény, akkor van egy rossz hírem: ennél sokkal többet kell beletenned!
Ahogy az előttem szólók írták, nem lehetetlen, de nem lesz sétagalopp. Feküdj neki, ismételj, gyakorolj, hogy a középszintű matek készségszinten menjen!
Nem kifejezetten nehéz.
Hacsak nem mész valami extra durán matek központú szakra, azaz valamilyen sima mérnöki szaknál maradsz akkor nem kifejezetten nehéz.
Minden amit elvárnak előtte megtanítanak és adnak gyakorlásra rengeteg példát és lehetőséget.
Tehát maximálisan azon múlik mennyit készülsz.
Ha átlagos inteligenciával rendelkezel simán át lehet rajtuk menni.
2# Azzal az a baj, hogy vizsgákon specifikust tudást várnak el egy előre megadott szinten.
Azzal hogy elkezd a vak sötétben tapogatózni otthon semmire sem megy, mert nem feltétlen olyan tudást szerez amit számon kérnek majd az egyetemen, sőt lehet azt a témát csak érintőlegesen veszik.
Még ha meg is van matekos tantárgyának a jegyzetei is előre, akkor sem feltétlenűl tudja az előadások és gyakorlatok nélkül értelmezni ha igen meg kb 3-4x lassabban.
Nincs értelme előre tanulni matekból.
7#
Nem kell kifigurázni :D
Amúgy nem vészesek. Van rengeteg típus feladat amit meg kell tanulni és onnantól kezdve csak alkalmazni kell a megfelelő lépéseket.
Mint 9. osztályban, amikor nehéznek tünt a gyökvonás, majd mikor megtanultad hogy működik könnyű volt.
Itt is ez van.
Az sem igaz, hogy nehéz lenne megérteni bármit is. Van 1-2 nehezebb koncepció, de az a furcsa, hogy legtöbb esetben még a kocepciót sem kell megérteni teljesen hogy a gyakorlatban tudsz használni órán.
Minden mérnöki szak más, de általánosságban nem várnak el csodákat.
Szóval igen kedves hetes. Ezek érdekes, sokszor elvont appróságok.
Lehet, hogy a Kandó az büfészak.
Ha nem, akkor igazából nem kifiguráztam, hanem a faiskolához megkívánt szellemi nívó alá soroltam az előttem levő válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!