Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy számítják a pontomat?

Hogy számítják a pontomat?

Figyelt kérdés

Az érettségijeim nem lettek valami fényesek,a felvi szerint a tanulmányi pontjaim száma 158. Ha még nézik hozzá a közép angolt és a biosz emeltet,mint többletpontok,az plusz 146pont(mert az a 2 ér a legtöbbet). 2 éve felvételiztem, de akkor egy másik szak volt még a cél,oda nem vettek fel,akkor 382pontom volt ,viszont azóta sikerült még plusz pontokat szerezni.

Most hány pontom lenne,ha :

lett van egy szakmai (okj)vizsgám(asszem kb 30pontot ér), ami szakirányú, és elfogadja a felvi a célszakra,illetve van egy OSZTV versenyes oklevelem(30p),egy B2-es angol nyelvvizsgám(28p) és egy emelt bioszom(57%,tehát megvan vele az +50 pontom) ?

A fentebb említett tanulmányi pontjaim ugyanannyik lennének.

Csak azért érdekel, mert olvastam egy olyat a felvin, hogy 2021-től a szakmákat elfogadják, és lehet szakmai vizsgából és plusz pontokból pontot számíttatni, ami az esetemben ötös lett(100p), és ezt kell 4x venni ,tehát 400 pont + a nyelvvizsgám és a verseny eredményem? jól gondolom? létezik,hogy így kb 450 pontom van?!😄 számomra ez hihetetlen.

Ezt ma tudtam meg,hogy van ilyen számítási mód,amennyiben rendelkezek a kötelező 1db emelt érettségivel (annak az 50 pontját gondolom nem veszik már figyelembe). Egyébként a debreceni gyógytornász szak a cél .

Remélem, van ,aki tud ebben segíteni... Köszi előre is! :)

2021. júl. 24. 22:34
 1/5 A kérdező kommentje:

[link]

itt olvastam erről az új eljárásmódról :D

2021. júl. 24. 22:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, létezik, de csak akkor kapsz 400 pontot, ha minimum 4es a szakmai vizsgád. Engem is így vettek fel most az egyetemre😇
2021. júl. 25. 09:49
 3/5 A kérdező kommentje:
u,de jó :) köszi, ötös lett,akkor örülhetek 😊
2021. júl. 25. 10:00
 4/5 anonim válasza:
Szia!:) A szakmádat melyik évben szerezted meg, 2021-ben? Vagy ez még az 54/55-ös képzési rendszer?
2022. júl. 17. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia,igen,tavaly:) és 54es bizit vettek figyelembe,azt tettem le.
2022. júl. 19. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!