Mikor küldi ki a felvételi levelet a Debreceni Egyetem? Neptun kódot lehet kérdezni hamarabb?
Ha jól tudom, akkor az a levél tartalmazza majd a Neptun kódot. Körülbelül mikor szokták küldeni?
A kollégiumhoz lenne fontos. (nagyon félek, hogy lekésem. Nehezen tudnám megoldani a lakhatást, vagy a bejárás)
Tudom, hogy csak két napja jöttek ki a ponthatárok, csak hát izgulok.
Köszönöm a válaszokat!

Nyugi, az elsőévesek kollégiumi jelentkezésének határidejét úgy alakítják ki, hogy addig bőven megérkezzen hozzád minden szükséges azonosító. A ponthatárok kihirdetése után az OH-nak idő kell, hogy elküldje az adatokat az egyetemnek, ott fel kell vinni a hallgatókat a Neptunba és legenerálni a Neptun-kódokat (minél nagyobb az egyetem, ez annál több időt vesz igénybe), plusz természetesen most jött ki a Neptunhoz egy frissítés, amit szintén telepíteni kell. Aztán értesítik a hallgatókat, egyetemtől/kartól függő módon.
Szóval a teendőid:
1) Nyugodj meg! :)
2) Kezdd el begyűjteni azokat az igazolásokat, amik szükségesek a kollégiumi felvételihez (jövedelemigazolások stb.)
3) Keress rá a facebook-on, hogy van-e már az évfolyamnak gólyacsoportja, ha igen, akkor csatlakozz
4) Ha a határidő előtt egy héttel még nem érkezett meg a Neptun-kódod, akkor vedd fel a kapcsolatot a tanulmányi osztállyal (az elérhetőséget megtalálod az egyetem honlapján)
5) Kezdj el hozzászokni ahhoz, hogy lényeges információkról is csak az utolsó pillanatban szerzel majd tudomást :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!