Szakdolgozat során, ha 2 forrásból is dolgozok, akkor keverhetem a kettőt vagy élesen el kell különülnie a részeknek?
Figyelt kérdés
Például akkor, hogy jelölöm? mind2-t a végén odaírom forrásként
Vagy nem lehet keverni?
Bocsi csak most kezdtem el, s még nem mondtak hozzá semmit.
2021. júl. 12. 22:20
1/6 A kérdező kommentje:
Mármint úgyértem, amikor összerakom a mondatot, s az egyik infó az egyik forrásból van a másik pedig a másik forrásból. Mindkettő forrást a végén jelölöm?
2021. júl. 12. 22:22
2/6 anonim válasza:
Nem kell élesen elkülönülnie, egy mondaton belül is lehet akár kettő. Ne a végén jelöld ilyenkor őket, hanem ami a mondat első feléhez tartozik, azt közben is lehet. Azért nagyon ne vedd szigorúan, ilyet max akkor kell, ha jelentős információk vannak benne. A lényeget persze mindenképp jelöld, de ne 5000 forrásmegjelölésed legyen a végén.
3/6 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm :)
2021. júl. 12. 23:00
4/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, s még egy kérdésem lenne:) Ha találok egy cikket pl pubmed-ből, ami eléj jó összefoglalóó, de szintén tartalmaz forrásokat minden mondat után megjelölve, akkor ebből az összefoglalóból mennyire dolgozhatok? Mert akkor ez másodlagos forrásnak számít, nem?
2021. júl. 13. 01:26
5/6 anonim válasza:
Ilyenkor elméletileg meg kéne nézned a forrást amire az összefoglalás hivatkozott, beleolvasnod és utána neked is arra hivatkoznod, nem az összefoglalóra. Erre nem minden tanár figyel oda, tehát attól függ mennyire szigorú / figyelmes az aki a te szakdolgozatodat fogja ellenőrizni.
6/6 A kérdező kommentje:
Aha, köszönöm:))
2021. júl. 13. 17:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!