Orvosi csúszás másodév?
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg milyen lehetőségei vannak annak Szotén másodév végén akinek minden tárgya teljesítve van, összejött a két félévben a 36 kredit és a hagyományos átlag is 3 fölött van, de élettan és biokémia szigorlatát elégtelennel zárná?
Tisztában vagyok vele, hogy harmadév így nem lehetséges. Viszont, hogy lehetne ezeket bepótolni? Újra kell járni a gyakorlatokat? Szabválokkal feltölteni az évet, hogy meglegyen a kreditszám? Vagy lehetséges csak vizsgázni jövőre?
A szóismétlésekért is bocsi nem vagyok magamnál, de még egy kérdésem lenne.
Ha felvenném újra a két tárgyat tokkal vonóval, akkor mellette TDK-zhatnék? Mert igazából még kedvezne is egy laza év a kutatásnak. Csak nem-e követelmény a két szigorlat, vagy a kifogástalan “előélet”?
Én a Sotes voltam, szóval csak arról tudok nyilatkozni.
Nálunk volt CV kurzus, amikor megengedik, hogy felvedd a következő féléves ráépülő tárgyakat és akkor a következő vizsgaidőszakban kell vizsgáznod abból ami nem lett meg.
Én első félévben kémiából nem mentem át, de így felvehettem a bikémet második félévben és azt hiszem annyi volt, hogy bikém vizsga előtt át kellett mennem a kémiából.
Nem tudom, hogy ez működik-e két tantárgynál is, de a hök biztos tud segíteni, nekem is ők magyarázták el.
A CV hátránya, hogy csak vizsga, tehát nincs elődás, gyakorlat.
Ha csúszol, akkor ott a következő utáni félévben van lehetőség FM kurzust is felvenni, amikor szintén megmarad az aláírásod és csak vizsgázol a félév végén, de nem kell előadásra és gyakorlatra járni vagy újra felveszed a tárgyat rendesen, jársz gyakorlatokra, demokat írsz, újra megszerzed az aláírást. Itt azt kell mérlegelni, hogy mennyire tudsz egyedül haladni félév közben akkor, ha nem hajtanak a demók és az aláírás.
Mindenképp beszélj a HÖK-kel mert ők jobban átlátják a szabályzatot és a lehetőségeket és azért vannak, hogy ilyenekben segítsenek!
Nálunk úgy van, hogy ugyan úgy folytathatjuk a következő félévet és januárban lehetne újra csinálni a szigorlatot.
Egyszerűbb lenne írni a Tó-nak, hogy hogyan van nálatok. Több infót tudnak mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!