Nehéz szerintek elérni matek középszintű érettségin minimum a 12%-ot?
8-as, nem ez volt a baj. Minden évben más matektanáruk volt, és egyik szarabb volt, mint a másik.
Ahogy mesélte, a 12 fős osztályból 6-an élből buktak, a másik 6 is csak szóbelivel tudott átmenni.
Velem 3 hónap alatt, szinte napi szinten foglalkozva vele, munka mellett sikerült a 29 pont. Ha több idő lett volna rá, biztos vagyok benne, hogy akár 3-as vagy 4-es is lehetett volna.
Hidd el, itt az egyéni képességeknek is komoly szerepe volt. Főleg, hogy a matek érettségi egy IQ teszt.
A matek érettségi nagyon nem IQ teszt, maximum memória teszt, ugyanis típus feladatok ismétlődnek. Általában van egy-egy feladat, ami akár egy IQ tesztbe is beleférne (mint mondjuk a szövegesen megfogalmazott logikai feladatok, ahol pl. egy mondat ellentétét kell kiválasztani), de összességében a Mensa és mások sem olyan feladatokkal mérik az IQ-t, mint amilyenek matek érettségin vannak.
Az való igaz, hogy az egyéni képességeknek van szerepe, ahogy szinte minden más területen is. És az is igaz, hogy sokan nincsenek diagnosztizálva tanulási zavarokkal, csak elkönyvelik, hogy ők nem tudják megtanulni a matekot. Viszont akinek biztosan nincsenek ilyen jellegű problémái, és legalább arra veszi a fáradságot, hogy megoldjon néhány korábbi feladatlapot, annak elég nehéz megbuknia matek érettségin.
Nagyon idióta vagyok matekból, és még nekem is sikerült elérni a kettest. Hidd el, nem nehéz elérni a 12%-ot. Általában úgy állítják össze, hogy ha más nem is, legalább az meglegyen, ha nagyon hülye vagy akkor is.
Nekem mondjuk nem kell matek a továbbtanuláshoz, szóval nem hat meg, hogy csak kettes lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!