Milyen az elmúlt években az orvosi diagnosztikai képzés az egyetemen (elsősorban DE), illetve mik/milyenek a kilátások diploma után? Van valaki, aki erről a szakról jelentkezett át az általános orvosi szakra?
Én a laboros szakirányt csinálom most, bár a PTE-n. Szerintem egyáltalán nem ciki.
Nagyon nehéz a szak, sok orvos/orvostanhallgató ismerősöm szerint is az alapozó és a szakmailag összefüggő tárgyakat is ugyanolyan szinten tanítják, kérik vissza, mint az orvosin (pl. Élettan, anatómia, biokémia, sejtbiológia, patológia, biofizika, stb).
A bátyám orvos, a legjobb barátnőm orvostanhallgató, ők is ezt látják.
Hasznos szak, én szeretem a nehézségei ellenére. Könnyű vele elhelyezkedni, bár itthon egyelőre még nem igazán fizetik meg eléggé.
Szerintem sem lehet egyébként a 2 szak között mozogni. Mármint orvosiról el fogják fogadni az alapozó tárgyakat a diagnosztikán, de fordítva szerintem nem.
Azt azért elmondom, hogy nagyon sokmindent nem tud az orvos se.. sokszor csak annyit néz, hogy +/- az eltetes, vagy jó-e.
3.voltam, egyben laborasszisztens is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!