Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit jelent a jeles érettségi...

Mit jelent a jeles érettségi bizonyítvány?

Figyelt kérdés

2021. jún. 21. 18:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ötös. Középszinten 80%, emelten 60% feletti.

Ha felvételizel, akkor ott inkább a százalék a lényeg, abból jönnek a pontok.

2021. jún. 21. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Azt, hogy nem szoktál agyalni, hanem agyad mint egy kis szivacs, magába szívja akár már az órán az információkat; ezért nem is nagyon sokat kell tanulnod; hanem kevesebb tanulás elég lehet akár. De mondjuk lehet, hogy valaki, akinek meg nem annyira "szivacsos" az agya; irgalmatlan mennyiségű tanulással is megtudja oldani, bár, erre kicsi az esély; hogy mindent át tud nézni, amire számíthat. PL 1000 kérdés felmerülhet a szóbelin, ami minden, vagy akár nem is minden belőle, de elhangoztak elvétve 1-2 ilyen mondatok néha órán, és akkor még azt is visszakérdezhetik akár. Tehát pl 100%-os érettségi nem tudom, létezik-e; nekem 74 lett a legjobb százalékom középszinten, 70 a második, a többi meg ötvenvalahány. Öcsémnek meg pár évvel később (nem idén, nem tavaly, hanem még előtte) ; neki meg nyolcvan valahány százalékos lett a "legrosszabb", a többi mind 90 % fölött volt. Nem is tudom, hogy csinálta. Ja meg még talán az egyik tárgyból emeltezett is. Ő egyébként nem a szorgalmas, hanem a jóeszű kategória.
2021. jún. 21. 18:48
 3/7 anonim ***** válasza:
*Vagy még pl írásbelikhez is jól jöhet akár egy kis háttértudás, pl történelem. Mert lehet,hogy különben hiába ír ki a forrásból mindent,nem kapja meg a max pontot; vagy pl én ezt tehát nem tudom, már nem emlékszem.
2021. jún. 21. 18:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de nem erre gondoltam.

Nekem kitűnő lett az érettségim, úgyhogy örülök :D Az érettségi bizonyítványosztáson kiemelték azokat, akiknek kitűnő, és akiknek jeles lett az érettségi bizonyítvány.

Nyilván a kitűnő, az a full 5-öst jelenti, de mit takar a jeles? Egy 4-es érettségi, a többi meg 5-ös?

2021. jún. 22. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát hogy hibátlan, vagy majdnem teljesen hibátlan; elhanyagolhatóak a hibáid, hiányosságaid, amiket vétettél. :) Tehát, hogy nagyon jó vagy. :) Szerintem ez már kiemelkedően, kimagaslóan jó. :):)
2021. jún. 22. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Valóban furcsa így ez a megfogalmazás, de akkor valószínűleg tényleg azt jelenti, hogy a tárgyak nagy része ötös, esetleg egy-két négyessel. De az is lehet, hogy valami furcsa átlagot számolnak a tárgyakból. Szerintem nincs erre szigorúan alkalmazott "szabály".

Egyébként gratulálok, nagyon szép eredmény a kitűnő érettségi! :)

2021. jún. 22. 13:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. jún. 22. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!