30 éves kor felett vége az életnek, ami a tanulást illeti?
Eleve azt nem értem, miért nem húzzák le a jelentkezési kórhatárt az egyetemekre kb. 25 éves korig.
Vén, 30-asok, akiknek már rossz az agya, minek mennek oda? Teljesen felesleges.
Mondjuk az egyetemhez nyelvvizsga kell, azt meg nem tudják megcsinálni, mert rossz az agyuk.
Akkor mi ez a hülyítés?
Tízen-huszonéves fiataloknak kell tanulni. Nemhiába vízválasztó a 30. Aki addig elrontotta az életét, annak vége.
Rossz agyú 30-as sose lesz diplomás.
Apám 68 éves, alig várta, hogy nyugdíjba menetel után végre újra egyetemre mehessen. Egyiptológiát tanul, hamarosan végez a BA-val, és megy tovább MA-ra. Én sem vagyok mai gyerek, bőven túl vagyok a 30-on, jövőre fogok végezni. Nem mondom, hogy nem volt könnyebb tizen-huszonévesen, tény hogy lassabban fog az agyam, sokat kellett módosítanom a tanulási technikámon, de semmi komolyabb problémám nincs.
Persze ha te 18 évesen az érettségi után ünnepélyesen elégetted a könyveidet, azóta semennyire nem használtad az agyad, most 40 évesen pedig a hasadra ütsz, hogy 5 éven belül nemzetközi hírű szakember leszel, akkor valóban nem lesz könnyű dolgod (bár erre is volt már példa a történelemben...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!