Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi segíthet, ha nem tudok...

Mi segíthet, ha nem tudok témát választani a szakdolgozatomhoz?

Figyelt kérdés
Nyelvszakos vagyok és úgy érzem, hogy nincsen kellő rálátásom a területre, mindenbe csak picit belelestünk stb., de semmit sem beszéltünk vagy tanulmányoztunk át rendesen. Nincsen olyan téma, amiben kompetensebbnek érzem magam, amiről többet tudnék és igazából olyat sem tudnék kiemelni, ami úgy különösen érdekelne. Így a szakdolgozattal is ez a problémám, hogy gyakorlatilag bármit választhatok, ami a nyelv-kultúra-történelem-irodalom témaköréhez kapcsolódik és nincsen még nagyon ötletem sem, hogy mégis milyen konkrét témát választhatnék. Lehet az persze mondjuk egy mű elemzése stb., de mégis milyen művet elemezzek, milyen szempontból... Próbáltam keresgélni, de rengeteg forrás van, könyvek, cikkek stb., gyakorlatilag bármiről találni anyagot és nagyon elveszettnek érzem magam ezzel az egész szakdoga kérdéssel kapcsolatban. Eleve soha nem kellett még ilyen hosszúságú beadandót sem írnom, így picit elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy témáról ennyit írjak. Valamint soha nem is láttam még kész szakdolgozatot sem (az egyetemünkön nem tudom megnézni a korábbiakat, próbáltam), úgyhogy nagyon elképzelni sem tudom, hogy mondjuk hogyan tudnám felosztani stb. Az oktatók ebben szintén nem segítenek.
2021. jún. 15. 22:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A linket megnézem, köszönöm!
2021. jún. 16. 10:42
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
Szívesen. Tankó Gyula Professional Writing: The Academic Context nevű könyvét is ajánlom, néhol túl is magyarázva a dolog kicsit, de szerintem hasznos. Melyik egyetemre jársz egyébként? Akár privátban is megírhatod, tényleg kíváncsi vagyok.
2021. jún. 16. 11:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. jún. 16. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:
81%

Mit szólsz ahhoz a témához, hogy Jane Austen: Büszkeség és balítélet c. regényének magyar fordításai? [link]

Összevethetnéd Szenczi Miklós, Bánki Dezső, Loósz Vera, Hegedűs Emőke és Weisz Böbe fordításait.

2021. jún. 16. 15:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!