Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megérné gazdaságinformatikus...

Megérné gazdaságinformatikus szakra menni, ha előtte közgazdaságot tanultam, de az informatika nem vonzott annyira?

Figyelt kérdés

Gondolkozok, hogy kéne az OKJ szakma mellé egy diploma is mert a szakmával kitörölhetem kb a seggemet, annyit ér ma. Olyan 15 pont kéne, hogy az állami finanszírozású szakokra felvegyenek, ezért más szakokat nézegettem.

Pótfelvételivel megpróbálnék jelentkezni, hátha. Szerintetek megéri? Ha eddig nem vonzott annyira az informatika (alapok mennek), meg tudnám csinálni a szakot? Megéri egyáltalán?

Gazdasági része nem lenne húzós, közgazdasági suliban érettségiztem majd pü-számviteli ügyintéző szakmát raktam le.

Még ha nem is ezzel helyezkednék el később, a felsőoktatás miatt több előnyöm lenne munkakeresésnél.

2021. jún. 14. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Elég sok infó van a szakon, informatikai szaknak is van számon tartva, szóval én nem ajánlom, ha amúgy nem érdekel az infó.
2021. jún. 14. 19:58
 2/11 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi!:)

Gazdaság miatt gondolkoztam rajta, de lehet akkor hagyom inkább.

2021. jún. 14. 20:03
 3/11 anonim ***** válasza:
7%
Gazdinfón végeztem, 2020-ban kaptam diplomát, nem ér semmit ez a diploma szinte, de kell hozzá az infó hogy lerakd.
2021. jún. 14. 20:38
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Ha egyébként is pénzügy-számviteli végzettséged van, akkor a pénzügy és számvitel alapszak minden szempontból kiváló választás. Pénzügyesként például szép banki karriert csinálhatsz, ha ügyes vagy, s ezeken a munkahelyeken meglehetősen jó fizetések jó munkakörülményekkel és viszonylag kevés stresszel párosulnak, ami manapság együttvéve nagy ritkaság.
2021. jún. 14. 21:21
 5/11 A kérdező kommentje:

Oda is sajnos 400 pont kell Debrecenben és Pesten is, máshova nem nagyon költöznék így semmi ismeretséggel.

Fizetősre meg nem szeretnék menni, elég drága az a 7 félév együtt.

Bankban láttam elég sok álláshirdetést, de sok a túlóra és a stressz (OTP Bankról írták több helyen is), mondjuk lehet bank office sokkal nyugisabb lenne. Kezdésnek kis asszisztens vagy adminisztrátor munkára gondoltam, amíg szerzek egy kis tapasztalatot.

Ha hirdetnek a közelben vidéken bankot bepróbálkozok, de nagyobb városban kezdésnek nem ezt az utat szeretném.

2021. jún. 14. 21:32
 6/11 anonim ***** válasza:
45%
#5: A fizetős képzésekre felvehetsz diákhitel 2-t, amely 100%-ban fedezi a tandíjat az egész képzés idejére. A visszafizetési kondíciók pedig nagyon kedvezőek, a fizetésed egytizedét sem vonják le. (Nézz utána a részleteknek a Diákhitel Központ honlapján.) Ha ezt összeveted azzal, hogy szakirányú diplomásként szerintem 30-50%-al magasabb kezdő fizetésre számíthatsz a pénzügyi szektorban, a befektetés tisztán anyagi szempontból is simán megéri. Az ügyfelek fogadásával foglalkozó bankfiókokban pedig egyáltalán nincs túlóra: vége a munkaidőnek és bezárnak, mindenki hazamegy. Nekem egy rokonom bankban dolgozik vagy 20 éve és még sosem kellett túlóráznia.
2021. jún. 15. 08:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor nem tudom miért írtak ilyeneket róla.. előtte én is szerettem volna kipróbálni magamat banki szférában, apám is ezt ajánlgatta ilyen végzettséggel de amikor megláttam mennyire le volt pontozva az OTP hogy sok a túlóra meg a stressz, el is ment tőle a kedvem.

Nézegetek banki állásokat a környéken, hátha egy kisebb városban is keresnek munkaerőt.:)

2021. jún. 15. 11:06
 8/11 A kérdező kommentje:

[link]

Itt olvastam negatív véleményeket róla, de van aki például dicséri is.

2021. jún. 15. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Elég infós a szak szerintem, de ha mindenképp ide akarsz jönni, nézd meg hogy melyik karon van. Én Szegeden vagyok az infó karon, de pl a Corvinuson a gazdasági karon van. Ott lehet inkább a gazdon van a hangsúly
2021. jún. 15. 14:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Debreceni Egyetem van a legközelebb, ott viszont az infó karon van.
2021. jún. 15. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!