Közép és az emelt szintű matematika érettségi között mennyi a nehézségbeli különbség?
Matek középszintű érettségim idén 94% lett. 1-1,5 év múlva emelt szintű érettségire szeretnék menni belőle /jelenleg OKJ-n tanulok/.
Arra lennék kíváncsi hogy mennyivel nehezebb az emelt a középszintűhöz képest. Körülbelül 80-90%-ra kellene megírnom. Illetve hogy ennyi idő alatt fel lehet-e rá készülni normálisan?
Köszönöm a válaszokat:)
emelten, ha jól tudom van integrálás, deriválás és határérték számítás is.
szóval több a témakör, nem a középszintű témák nehezednek, hanem ezek jönnek be pluszban.
igen, valóban nagyon eltérőek
úh sztem nézz meg régebbi feladatlapokat
ott nagyjából láthatod, h mit várnak el
ja,és emelt szinten van szóbeli rész is
Első nem tudom, hogy mit akart a nincs sok különbséggel.
Szerintem totál más a kettő, közepeztem előrehozottan 95% lett, 12. év végén meg emelteztem, és csak néztem egy-két feladatnál, hogy mi van, könnyek szöktek a szememben, amikor láttam, hogy ripsz-ropsz hullajtom a tíz pontokat.
Ha nem jártál faktra akkor szerintem keress egy magántanárt mert valóban ég-és föld a kettő.
Elég sok a különbség a 2 között. A középszintűhöz képest nagy az ugrás az emeltig. A feladatok is sokkalta nehezebbek, ráadásul szóbelizni is kell. Mindemellett meg lehet csinálni, csak nagyon sokat kell rá gyakorolnod magadtól is, nem elég ha csak a tanárral készülsz, mennél több feladattípussal találkozol, annál könnyebben fog menni. Vannak nagyon jó gyakorlófüzetek megoldásokkal, mindenképp ruházz be párra.
Itt pedig találsz kidolgozott szóbeli tételeket:
Emellett ott helyben is meg kell oldanod az adott tételhez tartozó feladatot, de az már nem olyan bonyolult, csak egy rutinpélda.
Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!