Grafikus szeretnék lenni, hogyan járnék a legjobban?
Sziasztok! Lassan lejár az iskolai jelentkezési határidő, és nagy dilemmában vagyok. 30 éves vagyok, így ingyenesen nem jelentkezhetek már iskolába. Egészen jártas vagyok már a Photoshop használatában, kb 15 éve használom, rajzoláshoz, színezéshez, képszerkesztésekhez. Az utolsó pár verzió újdonságait, és a 3D részét viszont egyáltalán nem ismerem. Ezzel különösebb problémám nem is volna, bármilyen angol nyelvű webes tanfolyamhoz (pl udemy) hozzá tudok férni bármikor.
Azt szeretném tudni, mivel járnék legjobban az idő és az anyagi haszon/kiadás tekintetében?
Láttam pár hónapos képzéseket, és láttam a Forrai-féle két éves, illetve ötéves OKJ-jellegű képzéseket.
Ugyanakkor a PC-m is elég öreg már, 10-15 éves alkatrészekből áll, és az utolsó Windows verziók már a digitális rajztáblámat sem támogatják (ezen sajnos nem is lehet segíteni, rengeteg időt szántam arra, hogy megoldást találjak erre a problémára)
Tehát ha jelentkeznék is iskolába, itthon nem igazán lenne lehetőségem "gyakorolni" az iskolában tanultakat, ráadásul ígyis-úgyis új gépre lenne szükségem az iskola után, ha esetleg itthonról szeretnék dolgozni (és ez is volna a fő cél, hogy ezt megtehessem).
Röviden és tömören: szerintetek azzal járnék jobban, ha iskolára szánnám a pénzt (és ha igen, melyikre?), vagy esetleg jobban hasznomra válna, ha új gépet építenék, és inkább autodidakta módon itthon tanulnám a hiányosságaim?
Az ösztöneim azt súgják, hogy az iskolában nem nagyon tudnának olyat tanítani, amit önszorgalomból ne sajátíthatnék el. Ugyanakkor, mégis azt érzem, hogy iskolába járni, és papírt szerezni tisztább volna, és talán lehetőségem is több lehetne utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!