Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Másnál is van olyan, hogy a...

Másnál is van olyan, hogy a vizsgáztató egyszer átenged kb. mindenkit, máskor meg mindenkit megbuktat?

Figyelt kérdés

Előző vizsgaalkalomnál csoportosan szóbeliztetett (3-4 ember egyszerre), ha nem tudtál valamit, át lehetett passzolni másnak, és elmondások szerint boldog-boldogtalannak négyeseket, ötösöket osztogatott. Többen mondták, hogy nem érdemelték meg, nem volt annyi a tudásuk. Egy héttel később meg egyesével vizsgáztat (ami amúgy az alap lenne, csak az előzőnél könnyített volt), az első vizsgázónak ötöst ad, a többieket pedig megbuktatja. Annyian buktunk, hogy beteltek a pótvizsgahelyek.

A BME-ről hallottam ilyen rémsztorikat, hogy elvileg egy oktató jobb minősítést kap, ha sokakat megbuktat, és van aki úgy van vele, hogy 50% átmehet, 50% nem. Én ezt eddig amúgy kb. el sem hittem, hogy ilyen létezhet, kicsit talán csalódtam is az egyetemben, ahová járok.

Más is tapasztalt ilyet?

2021. jún. 2. 21:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Nem nevezem meg az egyetemet és a szakot, de nálunk is van ilyenre példa. Olyanokat csinálnak pl: még az offline időszakban, hogy egyszerre be lehetett menni vagy 30-40-en vizsgázni, de az oktató nem bírta a javítást. feldobta a dolgozatokat az asztal felett, ami az asztalra esett kijavította normálisan, ami mellé azokat meg automata megbuktatta. De szerintem minden szakon van ilyen oktató, aki direkt buktat, vagy szívatja a társaságot.
2021. jún. 2. 21:13
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
#1 ez egy legenda. Elméletileg minden egyetemen van ilyen, annyiszor hallottam már. :D
2021. jún. 2. 21:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ennyire durván ilyen sose volt, bár néhány tanár csinált olyat, hogy az első vizsga jóval könnyebb volt, a többi meg már nehéz és így akik felvették elsőre, ott szinte mindenki átment és viszonylag jó jegyekkel, a többi vizsgán meg látványosan rosszabb lett az átlag. De azért ez se volt jellemző, csak néhány ilyen volt az évek alatt.
2021. jún. 2. 21:16
 4/13 A kérdező kommentje:
Jézusom, ezt a sztorit én is hallottam, azt hittem, csak túloznak. Ez nagyon beteg.
2021. jún. 2. 21:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak hasonló esetek, a "pincér és a kva" története például közmondásos. Nálunk az egyetemen, aki a vége felé ment be szóbelizni, a vizsgáztató megkérdezte tőlük: "Tudja"? Ha pozitív választ kapott, helyből átment hármassal.
2021. jún. 2. 21:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Jaj, az előzőt az elsőre írtam. :D

Ezen amúgy én is gondolkodtam, hogy lehet így akart kedvezni azoknak, akik fel merték venni elsőre.

#5 A pincéres az az, hogy túlságosan ki voltak öltözve, és nem engedte be őket vizsgázni? Mert akkor ezt pont a napokban hallottam.

2021. jún. 2. 21:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként nem kell burkolva szívatni a társaságot. Nálunk az online vizsgáztatás ideje alatt egy tanár 50 kérdéses vizsgát gyártott coospacen amire 25 percet kaptunk. Volt egy komplex kérdés tehát pl Válaszd ki az alábbi állítások közül az egyet ami nem igaz xd és akkor fel volt sorolva 6 xd Az összes kérdés jelölgetős volt 4-6 választási lehetőségből 25 perc alatt. Írtunk a tanulmányi osztálynak hogy végig se tudjuk olvasni a kérdést meg az állításokat 30 mp alatt nem hogy a jót kiválasztani. Azt kaptuk vissza, hogy megkérdezték az illetékes oktatót letagadta szerinte van elég időnk és ennyi. 60% adnak persze kettest. Nem kell itten igazságtalankodni bizonyos személyekkel, hiszen kompletten lehet szívatni a tesztel is. xd
2021. jún. 2. 21:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A "pincér és a kva" legendája valós, a Miskolci Egyetemen történt meg. A vizsgázók közül egy srác csokornyakkendőt kötött, egy lány pedig miniszoknyát húzott fel. Megjelent a professzor, végignéz a vizsgázókon, és kijelenti, hogy "a pincér és a kva takarodjon haza, a többiek várjanak".
2021. jún. 2. 21:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ez tényleg megtörtént. Római jog vizsga volt, az oktatót is ismertem, engem is úgy buktatott meg rómából mint a szél.
2021. jún. 2. 21:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Péter Orsolya volt az oktató neve de minden hallgató csak praetor Orsinsk hívta #9
2021. jún. 2. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!