Kollégiumi jelentkezést mikor kell leadni?
Bár nem a BME de én nagyon javaslom, hogy nézz utána a kolinak. Nálunk van olyan kolija is az egyetemnek, aminek a jelentkezési határideje még a sorrendcsere határideje körül van.
Illetve nem szakonként van a kollégium, szóval azzal mennyire nem függ össze. Ugyanabban a koliban lesztek. Az én szakokon kb a minimum ponthatár volt a ponthatár, a koliba pedig 450-460. Ha tanulmányi alapon szeretnél bekerülni, akkor jó pontot kell vinnem. Anno gondolkodtam egy ideig a BME-n és ha jól tudom elsősök között a kollégiumba 90% szociális alapon 10% tanulmányi alapon kerül be. Felsőbb években ez az arány változik. Tehát a kollégiumba jelentkezők felső 10%-ban kell benne lenned tanulmányok szerint.
BME GPK-n augusztus első felében. Tavalyelőtt július 30-augusztus 18, tavaly a vírus miatt augusztus 7-augusztus 16.
Ha pont erre lenne szükséged, akkor ezen az oldalon találod meg a szükséges infókat:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!