Hogyan lehet legyőzni a halogatást?
Azért ide írtam, mert tanulással függ össze a kérdés! Hogyha valamit meg kell tanulnom, vagy el kell végeznem és nincs nagyon kedvem hozzá, állandóan halogatok! (Tanulásban állandóan :(
A legrosszabb az, hogy ilyenkor egyre idegesebb vagyok amiért nem teszem azt, amit kéne és ezt meg zabálásban vezetem le!
Hogy lehet legyőzni a halogatást? Segítség! =(
Jól bevált módszereket kérnék!
Én is halogatós vagyok:S
Nekem az vált be, hogy amikor csak egy picike kis késztetést is érzek a tanulásra, akkor rögtön nekiülök:D ha egy percet várnék, akkor el is múlna az érzés.
szóval gyorsnak kell lennem:D
a másik, hogy belegondolok, hogy mi lenne, ha nem sikerülne a vizsgám, nem lenne meg a tárgy, amire tanulnom kellene éppen, akkor az mennyi csúszással járna, újra fel kellene vennem, esetleg fizetnem is kellene miatta.... szóval mikor végiggondolom, hogy mit veszíthetek azzal, hogy ha nem állok neki a tanulásnak, akkor általában megjön a késztetés:D na és akkor nem szabad elszalasztani a pillanatot:D
sok sikert!
egy egyetemista lány
Olyasmit kellene tanulnod, ami érdekel. Ha olyat tanulsz és még így is halogatod, akkor csak ideges lehetsz, hogy eredményes leszel -e. Ez inkább csak teljesítési görcs.
Ne tanulj túl sokáig, kezdj el dolgozni, ha már most főiskolás vagy az bőven elég lesz.
Szia!
Nagyon ismerős a helyzet sajnos.Azzal értek egyet,amit az egyik válaszadó írt,hogy vagy alapban nem szereted és nem érdekel az,amit meg kéne tanulnod,vagy pedig érdekel,csak annyira rágörcsölsz,hogy vajon jó lesz-e,hogy az miatt blokkolsz le.Nekem mindkettőben volt részem,de különösen az kellemetlen,hogyha olyat kell tanulnod,ami nem áll hozzád közel,nem érdekel,stb.Én egyetemet váltottam,és bár most is vannak nehézségeim ilyenkor - alapban stresszes alkat vagyok- sokkal jobban megy az egész mióta olyat tanulok,ami érdekel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!