Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet legyőzni a...

Hogyan lehet legyőzni a halogatást?

Figyelt kérdés

Azért ide írtam, mert tanulással függ össze a kérdés! Hogyha valamit meg kell tanulnom, vagy el kell végeznem és nincs nagyon kedvem hozzá, állandóan halogatok! (Tanulásban állandóan :(

A legrosszabb az, hogy ilyenkor egyre idegesebb vagyok amiért nem teszem azt, amit kéne és ezt meg zabálásban vezetem le!

Hogy lehet legyőzni a halogatást? Segítség! =(

Jól bevált módszereket kérnék!

2010. aug. 24. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is halogatós vagyok:S

Nekem az vált be, hogy amikor csak egy picike kis késztetést is érzek a tanulásra, akkor rögtön nekiülök:D ha egy percet várnék, akkor el is múlna az érzés.

szóval gyorsnak kell lennem:D

a másik, hogy belegondolok, hogy mi lenne, ha nem sikerülne a vizsgám, nem lenne meg a tárgy, amire tanulnom kellene éppen, akkor az mennyi csúszással járna, újra fel kellene vennem, esetleg fizetnem is kellene miatta.... szóval mikor végiggondolom, hogy mit veszíthetek azzal, hogy ha nem állok neki a tanulásnak, akkor általában megjön a késztetés:D na és akkor nem szabad elszalasztani a pillanatot:D

sok sikert!

egy egyetemista lány

2010. aug. 24. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyasmit kellene tanulnod, ami érdekel. Ha olyat tanulsz és még így is halogatod, akkor csak ideges lehetsz, hogy eredményes leszel -e. Ez inkább csak teljesítési görcs.

Ne tanulj túl sokáig, kezdj el dolgozni, ha már most főiskolás vagy az bőven elég lesz.

2010. aug. 24. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Szépen leülsz és hozzá fogsz. Csak sajnos akaratereje alig maradt pár embernek ..
2010. aug. 24. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:
én mindig úgy csináltam, hogy kitűztem magam elé egy jutalmat, ha valami "nagyon nem akaromot" megcsináltam. Pl. ha van valami hobbid, amit szivesen csinálsz, akkor kitűzöl magad elé egy célt, hogy csak akkor foghatsz hozzá ma a hobbiddal való foglalkozásnak, ha előtte megcsináltad ezt-vagy azt a leckét. Ehhez is akaraterő kell, de mégis valami jó dolog vár a rossz után, ezért nekem ált. működött. - és működik a mai napig a házimunkáknál, ha már nagyon muszáj.
2010. aug. 24. 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon ismerős a helyzet sajnos.Azzal értek egyet,amit az egyik válaszadó írt,hogy vagy alapban nem szereted és nem érdekel az,amit meg kéne tanulnod,vagy pedig érdekel,csak annyira rágörcsölsz,hogy vajon jó lesz-e,hogy az miatt blokkolsz le.Nekem mindkettőben volt részem,de különösen az kellemetlen,hogyha olyat kell tanulnod,ami nem áll hozzád közel,nem érdekel,stb.Én egyetemet váltottam,és bár most is vannak nehézségeim ilyenkor - alapban stresszes alkat vagyok- sokkal jobban megy az egész mióta olyat tanulok,ami érdekel. :)

2011. jan. 14. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!